Dacă trăim, într-adevăr, într-un „sat planetar”, România e o periferia intelectuală. Foarte puține lucruri despre imensa controversă care polarizează lumea Occidentală răzbat până în țara noastră. Blocați într-o corectitudine politică riguroasă, cei care dau tonul dezbaterii politice nu par să observe că aceste concepte sunt contestate din ce în ce mai puternic în Occident. După cum sunt contestați și cei care cheltuiesc sume exorbitante ca să promoveze așa-zisul progres, scrie evz.ro.

Și, totuși, George Soros nu este criticat numai în Ungaria, Polonia sau România, iar cei care își pun întrebări cu privire la motivațiile sale nu sunt numai criptocomuniști, „naționaliști de cavernă” sau antisemiți. Acest Mesia al progresului și finanțelor dubioase are probleme serioase și în America și nu numai după venirea la putere a președintelui Trump.

În cartea sa, „The Shadow Party”, publicată în 2006, publicistul american David Horowitz explică prin ce mijloace a reușit George Soros, cu ajutorul extremei stângi a anilor 1960, să pună stăpânire pe Partidul Democrat din Statele Unite. Marele ghinion al inchizitorilor
corectitudinii politice, atât de generos plătiți de Soros, este faptul că Horowitz nu poate fi acuzat de antisemitism ca să i se închidă gura. Născut într-o familie evreiască mare susținătoare a comunismului, Horowitz a fost atras și el în tinerețe de ideile lui
Marx, după ce a realizat ce se ascunde în spatele idealurilor progresiste și umaniste.

Evoluția lui David Horowitz de la stânga la dreapta, din tabăra democraților în cea a conservatorilor, se explică, în parte, și prin puterea tot mai mare pe care miliardarul Soros a dobandit-o în cadrul partidului de-a lungul anilor. Conform lui Horowitz, „Partidul
Democrat s-a schimbat mult de-a lungul anilor. Totul a început cu campania lui McGovern din 1972, unde (Soros n.r,) a găsit acele forțe de stânga ale anilor 60 care voiau să întoarcă țara cu susul în jos. Acolo și-a format grupurile agresive, grupurile hispanice, toate aceste grupuri de activiști radicali care treptat au preluat puterea în Partidul Democrat.

”Într-un interviu acordat recent, Horowitz susține că Soros și partidul său din umbră folosesc în zilele noastre o strategie numită „deasupra și dedesubt”. “Creează violență pe
străzi, după care oamenii lui vin și rezolvă problema”, iar el „este invitat la Casa Albă de Obama. Soros îi finanțează și pe cei care protestează violent pe străzi, și pe Obama. ”

Cât privește decizia lui Soros de a transfera 18 miliarde de dolari din averea sa către Fundația pentru o Societate Deschisă, Horowitz crede că acești bani sunt folosiți pentru a determina ce probleme trebuie discutate în America și, mai ales, în ce fel. În spateleacestei fațade progresiste se află însă un obiectiv totalitar. „Sunt un fost radical de stânga, așa că știu cât de sinistră și de răuvoitoare e stânga. ”Scopul lui Soros și al colaboratorilor săi este „de a impune în America un partid unic și de a-i reduce la tăcere pe cei care gândesc ca mine”, spune Horowitz.

Soros „este proprietarul Partidului Democrat prin rețelele sale” (Worhing Party și Democracy Alliance ). „Ar fi, practic, imposibil pentru orice candidat (democrat n.r.) să obțină o funcție fără sprijinul rețelei Soros” susține Horowitz.

Sursa: evz.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here