Municipalitatea clujeană a aporbat în şedinţa de ieri noul regulament pentru publicitate în urbe. Printre amendamentele adoptate pe această hotărâre se află şi cel care prevede că maşinile echipate special pentru publicitate să nu poată staţiona mai mult de o oră în centrul oraşului. Interdicţia nu va afecta şi maşinile de firmă inscripţionate. Pe de altă parte, reprezentanţii firmelor de publicitate prezenţi la şedinţa Consiliului Local au afirmat că nu s-a făcut nicio consultare în rândul agenţiilor din domeniu.
 
“Punctele noastre de vedere nu sunt deloc luate în considerare. Trebuie să plătim peste 7 lei pe un metru pătrat, iar multe dintre drepturi ne sunt oricum încălcate. Am dori ca aprobarea acestui regulament să fie amânată”, a declarat reprezentanta unei firme de publicitate.
Primarul Sorin Apostu a explicat că noul regulament este rezultatul unor dezbateri publice şi că mare parte dintre prevederi vin, defapt, din sugestiile unor firme de publicitate. Un alt amendament aprobat de consilierii locali clujeni este legat de acordarea in termen de 28 de zile lucrătoare a autorizaţiei pentru panouri şi definirea clară a conceptelor de “ecran cu leduri” sau “ecran publicitar”.  (S.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here