Spre finele anului trecut, firma RMB Casa Auto Timișoara, controlată de liderul PSD Ioan Rus, a încheiat un contract cu Penitenciarul Timișoara pentru vânzarea unei autospeciale de transport al deținuților, cu o capacitate de 16 persoane, cu tot cu șofer.

Penitenciarul nu a organizat o licitație pentru încheierea acestui contract, ci o selecție de oferte, prin procedură simplificată, la care a participat doar SC RMB Casa Auto Timișoara SRL. Firma controlată de Rus a prezentat o ofertă de 296.988,3 lei cu TVA (66.000 de euro), care, implicit a fost acceptată.

SC RMB Casa Auto Timișoara SRL a fost înființată în 1994 și are doi acționari, pe omul de afaceri timișorean Liviu Eugen Anton și offshore-ul cipriot, cu sediul în Nicosia, Vitexa Holdings Limited, reprezentat de Dragoș Lucian Dinu. Vitexa Holdings Limited este acționarul majoritar, cu 70% aport la capitalul social, în compania SC RMB Inter Auto SRL Cluj-Napoca. Celălalt acționar, cu 30% aport la capitalul social al  RMB Inter Auto SRL, este SC Autosincron SRL Cluj-Napoca, controlată în mod direct de Ioan Rus.

De-a lungul timpului, RMB Casa Auto Timişoara a primit numeroase contracte in zona Banatului. Printre autoritățile care i-au acordat contracte firmei se numara IJP Caraş-Severin, Universitatea Politehnica din Timişoara sau Agenţia Regionala pentru Protecţia Mediului Timişoara.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin şi-a reabilitat la sfarşitul anului 2011, mai précis in ultimele trei zile ale anului, maşinile printr-un contract semnat cu cinci societaţi, dintre care una este RMB Casa Auto Timişoara. Valoarea actului a fost de 29.665 lei.
Universitatea Politehnica din Timişoara i-a acordat un contract baban lui Ioan Rus in valoare de 1,3 milioane de lei. Actul, parafat in prima zi a lunii august a acestui an, prevede achiziţia de “UTILAJE DE TRANSPORT ŞI RIDICAT IN CADRUL LABOATORULUI DE CERCETARE IN AERODINAMICA SI VIBRATII,LOT 1: – MACARALE, SCHELETE DE RIDICARE SI CAMIOANE CU MACARA.”

Agenţia Regionala pentru Protecţia Mediului Timişoara a acordat un contract societaţii RMB Casa Auto Timişoara in valoare de 74.200 lei pentru un vehicul de teren. Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara a achiziţionat un microbuz de 12 locuri de la societatea RMB Casa Auto Timişoara in valoare de 157.080 lei
Pana şi Penitenciarul din Timişoara a achiziţionat o autospeciala de la societatea sus-menţionata in valoare de 151.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here