Amendă sau închisoare de până la trei ani, acestea sunt sancțiunile dure pentru cetățenii elvețieni care nu respectă noile reglementări ale autorităților cu privire la economia verde.

Actul de reglementare stabilește că locuințele încălzite cu gaz trebuie să mențină o temperatură interioară de maxim 19 grade Celsius. Apa caldă nu poate să depășească temperatura de 60 de grade, iar încălzitoarele radiante sau corturile cu aer cald sunt interzise. De asemenea, piscinele și saunele nu vor mai fi încălzite. Toate aceste măsuri au drept obiectiv economisirea energiei și, în special, a gazelor, pe timpul iernii.

Purtătorul de cuvânt Markus Spörndli a explicat punctul de vedere al autorităților elvețiene. El a precizat că amenzile acordate ar putea fi tratate de către procuratură prin intermediul unei ordonanțe de sancționare. Valoarea acestora va fi stabilită în funcție de gradul de vinovățile a celor sancționați.

„Încălcările legii privind aprovizionarea de stat sunt întotdeauna contravenții sau chiar infracțiuni, în unele cazuri. De aceea urmează să fie urmărite din oficiu de către cantoane”, a afirmat purtătorul de cuvânt Markus Spörndli , scrie then24.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here