Un club din Cluj-Napoca a anulat, în noiembrie 2017, concertul formaţiei „La Familia”, după ce membrii acesteia s-au declarat în favoarea căsătoriei tradiționale. Puya a lansat, pe 6 ianuarie 2018, o piesă „replică” intitulată „Political Correct”, scrie ziuadecj.realitatea.net.

n data de 16 noiembrie 2017, clubul clujean /Form Space anunţa pe contrul de Facebook:”La Familia a lansat zilele trecute un manifest prin care anunța că Sișu și Puya cred în familia compusă DOAR dintre un bărbat și o femeie. Noi credem că scena nu ar trebui să fie o rampă pentru promovarea mesajelor discriminatorii, rasiste sau xenofobe și nu vrem să ne asociem imaginea cu sistemul de valori în care Sișu și Puya cred. Noi credem în muzică și în căsătorii fericite. Straight sau gay. Acesta este motivul pentru care care am decis să anulăm concertul La Familia at /FORM SPACE din data de 7 decembrie. Mulțumim pentru înțelegere. *cei care au cumpărat bilete la event pot recupera contravaloarea acestora printr-un e-mail către iabilet.ro”, au anunţat conducerea /Form Space. Concertul urma să aibă loc în data de 7 decembrie 2017.

Sișu și Puya au postat pe pagina de Facebook a formației „La Familia” o imagine cu titlul „Manifest La Familia”. „Credem în Dumnezeu, credem în neam, mândrie națională și patrie, credem în familia compusă doar din bărbat și femeie. Credem în forța cuvintelor, credem în normalitate, simplitate și suflet … moralitate. Credem în tradiție. Credem în unitate, frăție și legătura de sânge. Credem în România, români și limba română” – spun ei doi raperi români. Aceştia au mai precizează că acest manifest nu este o provocare, ci „mai degrabă un apel”.

Reacţia trupei nu a întârziat să apară: „Credem în diversitatea opiniilor şi ne pare rău că unii s-au simţit lezaţi de MANIFESTUL nostru. Nu asta a fost intenţia noastră! Oricine e liber să facă în viata lui ce vrea, să creadă în ce vrea şi să iubească pe cine vrea. Ne pare sincer rău că există oameni care, în mintea lor, ne-au asociat cu homofobia, xenofobia şi altele asemănătoare. Suntem uimiţi de agresivitatea cu care au reacţionat şi reacţionează cei care nu au fost de acord cu umila noastră părere. Nu toţi suntem la fel, aşa că ar trebui să ne obişnuim că nu toţi împărtăşim şi aceleaşi păreri. Pe scurt, suntem diferiţi. Atunci când încercăm să impunem cu agresivitate O SINGURA părere ca fiind cea bună, revenim încet-încet la COMUNISM. Se pare că „apăratorii toleranţei” devin intoleranţi. Referitor la clubul din Cluj care a anulat pentru a două oară concertul, îi sfătuim pe reprezentanţii săi să fie mai atenţi la versurile artiştilor pe care îi cheamă, atunci când solicită un concert. Fanii noştri din Cluj, însă, se vor întâlni cu noi cu siguranţă în jurul datei de 7 decembrie, în alt club din oraş. Doamne ajută!”.

În data de 6 ianurie 2018, Puya a lansat piesa Political Correct (feat. Georgian).

https://www.youtube.com/watch?v=hhei7Xy2CTM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here