O idee aflată în plin proces de vot în cadrul programului de bugetare participativă pentru 2018 a furat startul. Este vorba despre amenajarea unei zone de agrement pe lacul Gheorgheni, în zona Iulius Parc. 

„Canotajul de agrement pe lacul Gheorgheni va fi dechis oficial începând de joi, 4 octombrie, într-un program pilot de o lună”, a declarat Doru Todorescu, purtător de cuvânt al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca.

Întâmplător sau nu, un proiect ce vizează amenajarea unei zone de agrement pe lacul Gheorgheni a fost depus şi în cadrul programului de bugetare participativă pentru 2018. Proiectul a fost declarat eligibil de către comisia tehnică de analiză din cadrul primăriei şi a intrat în prima etapă de vot. Ideea îi aparţine lui Alexandru Miclăuş, iar bugetul estimat de acesta pentru implementarea proiectului este de 15.000 de euro, arată ziuadecluj.ro.

„Scopul proiectului este extinderea zonei de agrement Iulius Parc (relaxare și distracție) cu impact pozitiv atât asupra calității vieții locuitorilor, cât și a atractivității și creșterii economice a municipiului Cluj-Napoca. Scopul proiectului va fi atins prin realizarea următoarelor obiective:

1. construirea unui mic debarcader pentru ambarcațiuni de agrement cu pedale sau vâsle pentru închiriere (asemănator celui din Parcul Central)

2. achiziționarea unui chioşc pentru vânzare bilete

3. achiziționarea unor ambarcațiuni de agrement cu pedale sau vâsle (sau transferarea unei părţi a ambarcaţiunilor de pe lacul din Parcul Central)”, se arată pe site-ul bugetării participative, la domeniul spaţii verzi şi locuri de joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here