Sursa foto: Facebook

Deputatul USR PLUS, Radu Molnar, a participat la o dezbatere pe unul dintre cele mai dureroase subiecte ale României: eșecul sistemului de educație.

Parlamentarul a precizat că țara noastră se află pe primul loc în Uniunea Europeană ca inadaptarea a muncii.

„Discuția a fost inițiată pe marginea noilor legi ale educației, iar titlul întâlnirii rezumă cu care ne confruntăm: „aşteptările mediului de afaceri de la educaţia din România”. Pentru ca antreprenorii nu găsește un partener egal și asumat în Statul Român, care de cele mai multe ori pregătește absolvenți neadaptați pe piața muncii și pentru realitățile socio-economice de azi. O treime dintre tineri profesează alta meserie decât cea pentru care s-au pregătit. Ceea ce înseamnă că o treime din resursele noastre se risipesc, iar absolvenții trebuie să se reorienteze și să se recalifice”, a spus Molnar.

Deputatul clujean a amintit că a început demersurile pentru modificarea legislației cu privire la învățământul dual, în special în zona industriei IT.

„ Asta pentru că la Cluj exista potențial enorm în direcția tehnologiei, însă pentru a-l exploata e nevoie de un sistem de educație coerent care produce absolvenți bine pregătiți, ancorați în realitatea pieței și la curent cu cele mai noi tehnologii. În ceea ce privește pachetul de legi al guvernării, Cătălin Drulă a pus punctul pe i: „Se dorește politizarea și baronizarea şcolii, pentru că nivelul lor este unul de impostură academică. Creșterea preconizată a bugetului este defapt o uriaşă minciună pentru că nu se reduce cu adevărat inechitatea pentru cei care nu au acces la învăţământ. Atunci ce etică a muncii oferim copiilor noştri și viitorilor angajaţi?”, a conchis deputatul USR PLUS.

Citește și: În plină criză, parlamentarii măresc salariile demnitarilor și consilierilor locali și județeni

1 COMENTARIU

  1. Molnar: la Cluj exista potențial enorm în direcția tehnologiei.
    În afară de IT, dar asta nici nu-i tehnologie, despre ce tehnologii vorbim? O singură pildă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here