Secretarul de stat Raed Arafat afirmă că cinci la sută din populația României a avut deja coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că cei mai mulți nici măcar nu au știut că au avut COVID pentru că au prezentat simptome foarte ușoare.

Practic, numărul persoanelor infectate cu coronavirus este mult mai mare decât cazurile testate, respectiv cifrele raportate zilnic, spune Raed Arafat.


”Cazurile care sunt testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale. Din cauza asta se pun toate regulile. Dacă noi am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii pozitivi, nu am mai purta mască. Nu am mai lua măsuri de prevenire. Nu am mai lua măsuri de restricție, măcar în unele zone. E clar că avem persoane care sunt pozitive, contagioase, asimptomatice, care poate nici ele nu știu că sunt contagioase. 

Ministerul Sănătății a dat prevalență pe partea de anticorpi, de 4,5 – 5 %. Dacă este așa, înseamnă că aproximativ 5% din populația României a fost deja expusă virusului”, a declarat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here