Colegiul Medicilor din Târgu Mureș a anulat dreptul de liberă practică al lui Raed Arafat.
În luna noiembrie a anului trecut, ziarul Curentul solicita Colegiului Medicilor lămuriri privind situația medicilor care primesc anual dreptul de liberă practică deși aceștia nu mai lucrează de mai mult de 5 ani ca medici în specializarea în care sunt acreditați, așa cum este cazul lui Raed Arafat și al cadrelor didactice de la UMF Carol Davila, Antoaneta Pungă și Mircea Lupușoru. Colegiul Medicilor a refuzat să ne răspundă invocând GDPR însă anul acesta lui Arafat și lui Pungă li s-a retras dreptul de liberă practică. Adică cei doi nu „îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei” după cum menționează pe site Colegiul Medicilor.
Conform Statutului Colegiului Medicilor, în România medicii exercită profesia de medic doar în baza certificatului de membru al Colegiului Medicilor și pierd calitatea de membru dacă întrerup exercitarea profesiei de medic pe o durată mai mare de 5 ani.
Pentru obținerea avizului anual de liberă practică, medicii sunt obligați să depună în fiecare an o „Adeverință de la locul de muncă cu dovada activității medicale în specialitatea/ specialitățile deținute la data încadrării, nu mai veche de 30 de zile (adeverința trebuie să specifice ziua/luna/anul încadrării și vechimea în activitatea medicală;”. Așadar oricum ar fi fost formulată adeverința, din data incadrării și din vechimea în activitatea medicală la respectivul angajator, funcționarii de la Colegiul Medicilor ar trebui să-și dea seama de când nu mai lucrează un medic în specialitate.
Raed Arafat este secretar de stat la MAI de peste cinci ani și e clar că nu mai avea timp să exercite la Tîrgu Mureș profesia de medic ATI în care s-a specializat, neavând vreo sumă declarată ca încasată în calitate de medic.
Mircea Lupușoru a fost director medical începând cu anul 2012 și apoi manager la Spitalul Colțea și avea interdicție de a profesa ca medic de familie, specialitatea sa.
Antoaneta Pungă, conform declarațiilor de avere, nu avea alt post în afara celui de șefă de lucrări la UMF deși la CMB figura cu drept de liberă practică pentru medicina de familie.
Toți trei, Arafat, Pungă și Lupușoru figurau în anul 2021 cu drept de liberă practică.
Colegiul Medicilor a refuzat să ne răspundă ce adeverințe au dus medicii pentru a obține viza anuală, precizându-ne că avizul anual se eliberează în baza dovezii „care atestă faptul că medicul desfășoară activitate medicală”.
Ce concluzie tragem de aici? Că adeverințele prezentate la Colegiul Medicilor care „atestau că medicul desfășoară activitate medicală” nu corespundeau adevărului.
Surse din Colegiul Medicilor ne-au explicat că după întrebările noastre din noiembrie 2021, Arafat și Pungă nu au adus adeverințe și nu li s-a mai acordat viza anuală pe 2022. Cum Lupușoru nu mai e manager din vara lui 2021, acesta a putut duce o adeverință pentru anul 2022 de la cabinetul său de medicină de familie dar și pentru el rămâne să lămurească perioada precedentă. Lupușoru are în continuare drept de liberă practică.
Arafat și Pungă se cunosc bine, șeful DSU chiar a închis ochii timp de trei ani, perioadă în care Pungă a condus secția CPU de la Colțea deși nu avea competențe în medicină de urgență. În anul 2018, managerul Lupușoru a organizat un concurs pentru prietena lui, Antoaneta Pungă, fostă Gorodeschi, pe care a înscăunat-o ilegal la șefia Compartimentului de Primiri Urgențe(C.P.U.) din Spitalul Colțea. Pungă, șefă de lucrări la UMF, deși e medic de familie și nu avea voie nici măcar să lucreze ca medic de urgență în CPU, a condus timp de trei ani secția pe Primiri Urgențe de la Spitalul Colțea, după ce managerul Mircea Lupușoru a emis o decizie falsă că aceasta este medic primar de medicină de urgență. Detalii AICI. Pungă a fost concediată în 2021 și nu a contestat decizia de concediere. Procurorii au fost sesizați despre caz, arată curentul.info.
Îsi merita soarta cu vârf si îndesat dupa cat rau le-a facut romanilor ! Huooooooooooooooooooooo !!!!!!!!