Patru persoane au fost rănite după ce o bombă veche din Al Doilea Război Mondial a explodat pe un pod de lângă gara principală din München.

Pompierii din München au declarat că una dintre persoane a fost grav rănită.

Peste 2.000 de tone de bombe și muniții vii sunt descoperite în fiecare an în Germania, la peste 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Avioanele de război britanice și americane au lovit țara cu 1,5 milioane de tone de bombe care au ucis 600.000 de oameni. Oficialii estimează că 15% dintre bombe nu au reușit să explodeze, dintre care unele au fost îngropate la șase metri adânc în pământ.

Explozia a avut loc în timp ce locul era forat pentru a construi un tunel, a spus poliția, adăugând că zona a fost izolată.

„Nu există niciun pericol în afara acestei zone”, a spus poliția.

Experții în explozivi au fost chemați la fața locului pentru a examina rămășițele bombei, a declarat pompierii.

Din cauza exploziei, călătoriile feroviare către și de la gara principală au fost suspendate, potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn. Nu era clar când se va relua traficul feroviar.

Bombele din Al Doilea Război Mondial sunt descoperite în mod regulat în timpul lucrărilor de construcție din Germania și sunt de obicei dezamorsate de experți sau distruse în explozii controlate. Cu toate acestea, au existat cazuri de explozii mortale în trecut.

Trei experți în explozivi din Goettingen au fost uciși în 2010 în timp ce se pregăteau să dezamorseze o bombă, iar în 2014 un muncitor în construcții din Euskirchen a fost ucis când lopata sa a lovit o bombă îngropată. În 1994, trei muncitori din construcții din Berlin au murit într-un accident similar.

În 2012, o minge de foc a luminat cerul din München, provocând daune de milioane de euro la 17 clădiri, când autoritățile au fost nevoite să detoneze o bombă deteriorată, potrivit Reuters.


sursa: antena3.ro

Citește și: Vaccinarea obligatorie ar putea fi aplicată pentru toată Uniunea Europeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here