Un partid de opoziție din Rusia trage un semnal de alarmă în privința represiunii politice și a torturii, înaintea alegerior prezidențiale din martie.

Un partid rusesc de opoziție, al cărui candidat participă la prezidențiale, luna viitoare, a avertizat în privința unor acțiuni de represiune politică și tortură în St. Petersburg, al doilea oraș ca mărime din Rusia.

Într-o declarație online emisă ieri, partidul Yabloko a atras atenția asupra unor atacuri grave la adresa unor activiști politici și civici din St Petersburg, luna trecută, inclusiv moartea unui activist local important, Konstantin Sinitsyn, la sfârșitul lunii ianuarie.

Alte incidente menționate includ bătaia activistului pentru drepturile omului Dinar Idrisov, răpirea și torturarea activiștior antifasciști Viktor Filinkov, Igor Shishkin și Ilya Kapustin, relatează  Moscow Times, citat de evz.ro.

„Partidul Yabloko consideră că ceea ce se petrece este represiune politică, menită să înăbușe activitatea politică și civică”, a scris partidul pe internet.

„Este o tentativă de a intimida activiștii opoziției,  înainte de alegerile prezidențiale din Rusia”, precizează declarația, adăugând că acuzațiile de tortură ar trebui anchetate și vinovații aduși în fața justiției.

Declarația este semnată de liderul Yabloko, Emilia Slabunova, și adjunctul din St Petersuburg, Boris Vishnevsky.

Yabloko este un partid liberal de opoziție fondat în 1993, al cărui candidat, Grigoriy Yavlinsky, va participa la prezidențiale împotriva președintelui Vladimir Putin, în 18 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here