Localul Da Vinci din Cluj-Napoca a fost luni după-amiază deschis special pentru invitații politicianului Rareș Bogdan, deși sunt interzise petrecerile mari în interior și autoritățile îi mustră încontinuu pe cetățeni că sporesc cazurile de COVID-19, din cauză că nu se mai respectă regulile. Imaginile Libertății, luate cu drona, și fotografiile de pe unul dintre dealurile cartierului Bună Ziua arată cum pe terasă și în curte erau câțiva oameni, restul de peste 100 stând în interiorul restaurantului, deși maximul de invitați legal este de 20!, dezvăluie Libertatea.

Peste 30 de mașini parcate în fața restaurantului Da Vinci și doar câțiva oameni în curte, acestea sunt imaginile pe care Libertatea le-a realizat la Cluj duminică după-amiază, la petrecerea prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan.

Imagine din dronă (stânga) și de jos cu parcarea restaurantului Da Vinci din Cluj, plină de mașini ale oaspeților veniți la petrecerea lui Rareș Bogdan

”Mai bine de 100 de femei și bărbați se distrează înăuntru”, a povestit, pentru ziar, unul dintre martorii oculari, din interior.

Conform reglementărilor din starea de alertă, în toată România este interzis restaurantelor să-și primească oaspeții altundeva decât pe terasă sau în grădină. Dacă închiriezi locul pentru un eveniment privat, nu poți avea mai mult de 20 de invitați înăuntru.

Imagine din exteriorul restaurantului Da Vinci din Cluj, cu câțiva oameni afară. Vremea capricioasă i-a ținut înăuntru pe marea majoritate a celor peste 100 de invitați

Pe tot parcursul fotografierii localului, de jos sau cu drona, nu au fost mai mult de câțiva oameni afară, restul de peste 100 de invitați fiind permanent înăuntru.

Atât jurnalistul din Cluj care a observat din afară petrecerea, cât și sursele din interior au descris aceeași realitate: puțini invitați în aer liber, aproape toată lumea la mesele din saloanele din interior, nicio mască, inclusiv Rareș Bogdan și familia stând înăuntrul restaurantului.

Confirmarea a venit și oficial, șefa restaurantului recunoscând că a pus mese și înăuntru.


Imaginea cu drona care arată curtea aproape goală, singurii invitați de afară fiind cei câțiva de la mesele lipite de clădirea plină de oameni

Managerul Adela Logean: ”Am în terasă 50 de persoane și înăuntru ceva”

Libertatea a discutat cu managerul restaurantului Da Vinci, Adela Logean. Care a confirmat că petrecerea se desfășoară și în interiorul localului. A părut ușor deranjată de întrebări și a grăbit convorbirea. 

”Este deschisă terasa, am în terasă 50 de persoane și înăuntru ceva. Sunt … șase mese, le-am organizat cum se cuvine. Ba da, este și afară și în interior. În numărul permis. În interior, sunt 20 de persoane. Este în ordine, vă mulțumesc”, a declarat șefa localului Da Vinci.

În imagini se văd doar câteva mese, nicidecum pentru 50 de persoane, cum a declarat șefa localului.

Libertatea a încercat să intre în legătură cu Rareș Bogdan, dar politicianul, aflat încă la petrecere, nu a răspuns apelurilor și mesajelor. 

Metz, Miko și Călin Mitică la petrecerea organizată de Rareș Bogdan

Nota redacției Gazeta de Cluj: În fotografia de mai jos, observăm două personaje cunoscute care au participat la petrecerea organizată la restaurantul Da Vinci. Este vorba despre Daniel Metz, CEO al NTT Data și Matei Miko fondatorul agenției Transilvania Fashion și nașul de cununie al lui Irinel și Monica Columbeanu.

Într-o altă poză apare și omul de afaceri Călin Mitică ce conduce Remarul 16 Februarie SA și Transferoviar Grup SA.

Călin Mitică

 Călin Mitică este este prieten vechi cu Rareş Bogdan, la un moment dat fiind și parteneri de afaceri. În anul 2015 a apărut în presă o fotografie în care Rareș Bogdan, pe vremea când era jurnalist se află într-o vacanță împreună cu directorul SRI, Eduard Hellvig, cu Călin Mitică.

Citește și: Rareș Bogdan, despre scandalul legat de petrecerea de la Da Vinci: ”Este o tâmpenie”

7 COMENTARII

  1. Uniunea Ardelenilor si Banatenilor
    25 iunie la 14:28 ·
    Comment:

    Asta este Romania. Privind Rares Bogdan…Hmm… a incercat si la Cluj–oras sfant pentru noi. Oras pus la dispozitia si mofturilor tuturor VINITURILOR. Rares Bogdan fiind unul din aceste VINITURI. Nu si-a facut scoala de baza la Cluj, doar, ca orice anonim, o universitate. Astfel Clujul a devenit o republica populara a comunistilor si a odraslele lor. Nu prea avem ce sa comentam decat ca acest incident, nelegal, se inscrie in linia PNL-ului. Si nu numai PNL ci si toate celelalte partide / gasti. TOTUL impotriva legii. Vezi chefurile presedintelui si a ministrilor PNL in birourile guvernului, care a produs indignare in toata Europa. Suntem o tara inexistenta iar Rares Bogdan revendica in Parlamentul European, tratament egal cu restul natiunilor UE. Inclusiv revendicarea de a fi acceptati ca membra in Schengen. Sa nu va imaginati ca ne ia cineva in serios. Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj. Vezi Grup pe FB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here