Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a comentat, ieri, scandalul de la nivelul organizației județene PNL, în contextul cedării șefiei Prefecturii către UDMR.

PNL Cluj se află în conflict cu premierul Cîțu și Ludovic Orban. Aceștia practic le-au râs în față liberalilor clujeni, însă și organizația politică județeană a fost lăsată de izbeliște. Gazeta de Cluj va aborda mai pe larg acest subiect în ediția tipărită a ziarului.

„M-aş fi abţinut la chestiunea cu prefecţii, nu aș fi validat lista”, a declarat Rareș Bogdan, scrie Ziua de Cluj.

Din cauza agendei încărcate, Rareş Bogdan nu a putut fi prezent la Biroul Executiv al PNL, întrunit luni, 8 februarie. Europarlamentarul PNL le-a adresat, însă, un mesaj celor doi lideri liberali, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, mai transmite sursa citată.

Prim-vicepreședintele PNL le-a reamintit lui Cîțu și Orban că nu trebuie să uite promisiunile electorale. „Ascultați vocea cetățeanului”, le transmite Rareș Bogdan celor doi lideri PNL.

Rareș Bogdan a subliniat că era foarte important ca astăzi să se fi discutat despre scrisoarea înaintată de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, susținut de primarii din judeţul Cluj: „Vorbim despre un oraş unde toleranţa e maximă şi unde nu vor fi probleme interetenice. Sunt voci care atacă chestiunea despre faptul că la Cluj n-a mai fost prefect maghiar din 1940, încoace. Sălajul, Aradul, Satul Mare sunt zone sensibile. Aşteptam ca azi la Biroul Executiv să se discute civilizat, calm şi această chestiune. Faptul că se ceartă (n.r. – referire la lupta dintre Orban şi Cîţu) pentru cine va fi preşedinte, mi se pare extrem de repede…

Am recomandat tuturor o carte, „Nu putem reuși decât împreună”, scrisă de Dan Pavel si Iulia Huiu. Eu le plătesc cartea celor de la Polirom şi le-o fac cadou colegilor mei din PNL, USR PLUS şi UDMR, pentru a înţelege ceva din istoria unei coaliţii care a sfârşit la 2,4%”, a transmis Rareș Bogdan, potrivit Ziua de Cluj.

El a comentat zvonurile conform cărora în interiorul formaţiunii se duce un război între Orban şi Cîţu. Potrivit acestora, Orban i-ar fi spus lui Cîțu că e liber să candideze la Congresul PNL, transmite evz.ro. Orban i-ar fi pus și o condiţie: dacă va pierde, va fi schimbat din funcția de premier și nu va mai avea sprijin politic. În cazul în care renunţă la intenţia de a prelua şefia PNL, Orban i-a promis lui Cîţu preluarea conducerii BNR.

Referitor la relația dintre Orban și Cîțu, Rareș Bogdan a precizat: „Congresul PNL va fi de abia în septembrie, octombrie. Eu ştiu că avem un guvernator BNR foarte bun. Mandatul dânsului (n.r. – Mugur Isărescu) expiră în minimum 3 ani şi jumătate de mandat şi nu se pune problema să plece. Cîţu e premier, iar tot ceea ce îi cer este să fie un premier reformist. Pentru Orban, mesajul e unul singur! Să vină cu reformele în Camera Deputaţilor şi să pregătească o lege pentru tăierea pensiilor speciale… Dar şi pentru alegeri în două tururi, pentru că sunt promisiuni electorale şi nu putem să ne batem joc”, a adăugat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul clujean le cere lui Orban și Cîțu să taie pensiile speciale. 

„Dacă n-ar creşte pensiile, haideţi să tăiem măcar pensiile speciale. Dacă nu facem reforme în acest an, aş vrea să fim extrem de atenţi la chestiunile sensibile.”

„Mă aşteptam ca azi la şedinţă, colegii mei să discute chestiunea despre scrisoare. Noi trebuie să ne concentrăm acum pe bună guvernare, nu pe Congresul PNL. Ştiu că Comisia Europeană ne permite un deficit de 7%. Eu le-am spus: nu trebuie să stăm neapărat în 7-le acela… Nu e un capăt de ţară dacă e un 7,5… Fiecare zecimală înseamnă 1,2 miliarde.”

„Este devreme să vorbim despre poziţionări în cadrul PNL. Dacă noi ne vom bate pentru preşedinţia partidului, s-ar putea să ne trezim că o să ajungem să ne batem pentru o scară de bloc. Planul este simplu. Voi monitoriza măsurile legislative, astfel încât promisiunile electorale făcute de noi să fie respectate. Trebuie să fim un guvern căruia să nu-i fie frică să gândească un buget bazat pe investiţii.

Vreau să ne batem pentru conducerea unui partid de 25%, nu a unuia de 10-15%… De asta nu vreau să mă cert cu niciun lider, nici cu Ludovic Orban, nici cu Florin Cîţu, dar le spun aşa: ascultaţi vocea cetăţeanului pentru că altfel ne vom bate pe nimic”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Citește și Tișe a anunțat că își va da demisia

3 COMENTARII

  1. Adrian Oros să revină asupra Ordinului nr. 24/29 ianuarie 2021 privind exploataţiile de suine.La noi pesta PORCINA si carne din Germania si Spania cu spaga de rigoare la Veterinarul sef iar taranul roman sa nu mai poata creste porci si scroafe de reproductie purcei ca celelalte suine sau inscris in partid…e.

  2. Nivelul competențelor pare unul teoretic lamentabil bazat pe influențe de politici neosecuriste de partid scară de boc ce aplaudă vătaful liftului cu buton săgeata sus pe care scrie https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/ „Fără penali în funcții publice” dar scandalizează vocea cetățeanului ce apasă buton săgeată jos cu sigla „În democrație hoții stau la pușcărie” !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here