scris de Grumăzescu Andreea

Asăzi, Rareș Bogdan a ținut un discurs în Parlamentul European de la Strasbourg unde și-a expus nemulțumirile în numele cetățenilor români.

Cuvintele europarlamentarului au fost rostite în fața unor figuri importante din cadrul legislativ european, într-o ședință de plen condusă de Roberta Metsola, președinta Parlamentului European. La ședință au fost prezenți Ursula Von der Leyden, președintei Comisiei, Manfred Weber (liderul PPE), Charles Jean Michel, președintele Consiliului și toți șefii de grupuri politice din Parlamentul European.

În discursul său, Rareș Bogdan amintește umilința românilor de la momemtul în care li s-a refuzat accesul în Schengen. Acesta consideră că românilor li se datorează compensații în urma pierderilor suferite din cauza războiului, pe plan agricol. Continuă prin menținerea poziției de susținător în ceea ce privește ajutorul oferit Ucrainei pe timp de război.

„Nu faceți din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru România!

Consiliul din 23-24 martie este obligat să decidă plata unor compensații pentru fermierii care au pierdut enorm după declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina. Producătorii români au calculat o pierdere de 200 de milioane de euro, dar mai sunt și Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia și Bulgaria.

Ajutorul acordat de Uniune Ucrainei de la începutul războiului trebuie să continue. Trebuie să sprijinim în continuare, și mai mult, lupta ucrainenilor de a-și scoate țara de sub amenințarea unui tiran. Ei mor să ne apere și pe noi, iar dacă Ucraina cade, nu suntem în siguranță. Dar Uniunea nu-i poate lăsa pe niciunii din cetățenii ei in abandon, adica nici pe fermierii romani! Trebuie sa găsiti o soluție! Fermierii români o așteaptă, au dreptul la ea! Și până la urmă competitivitatea nu inseamna și cereale de calitate in Europa?

Sunt aceiași români jigniți cumplit atunci când li s-a refuzat accesul deplin în Schengen. Am atras atenția că, dacă instituțiile europene alimentează, prin decizii greșite, nemulțumirile populatiei, valul de euroscepticism va crește, iar extremistii vor exulta.

Excelențele voastre, nu abandonați România, suntem un stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO și UE!”, a transmis eurodeputatul.

Europarlamentarul PNL adaugă printr-o postare pe pagina sa personală de Facebook un mesaj prin care își arată patriotismul și prin care își asumă rolul pe care îl are în acest sistem. „Asta înseamnă să fii devotat poporului căruia i-ai jurat credință! Asta e menirea oamenilor de stat, să apere drepturile românilor și interesele ROMÂNIEI!”.

Vezi Europa se confruntă cu proteste masive la începutul acestei primăveri. Daniel Buda: „Trebuie să fim precauți!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here