Europarlamentarul clujean Rareș Bogdan lansează știri false pe Facebook despre descoperirea unui tratament împotriva coronavirusului

“VESTE EXTRAORDINARÃ !!! Tratamentul împotriva virusului Covid19 se pare ca este gata! Capabil să vindece pacientul în termen de 3 ore de la injectare. Donald Trump a anunțat că Roche Medical Company va lansa tratamentul duminica viitoare, iar milioane de doze sunt gata! Descoperirea aparţine lui Didier Raoult. Este un biolog francez și director al spitalului Institutului Mediteranean de Infectologie din Marsilia. Este considerat lider în studiile bolilor infecțioase din lume.”, scrie Rareș Bogdan, pe Facebook, într-un lung mesaj.

Însă, afirmațiile lui Donald Trump despre lansarea unui tratament sunt un false și demontate de mai bine de o săptămână. Videoclipul în care Trump ar face aceste afirmații a fost publicat pe Facebook pe 19 martie 2020.

În videoclip, potrivit libertatea.ro, Matt Sause, CEO și președinte al Roche American de Nord, mulțumește autorităților de reglementare din SUA pentru aprobarea testelor COVID-19 ale companiei sale și spune că lucrează cu agenții federale pentru a livra testele pacienților la nivel național. Compania a susținut că testele pot oferi rezultate în trei ore și jumătate.

În conferința de presă completă, Trump face referire la un vaccin o singură dată, spunând că experții lucrează la dezvoltarea „unui vaccin, care durează puțin mai mult din cauza perioadelor de testare și din alte două motive.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here