Europarlamentarul clujean Rareș Bogdan a declarat într-o emisiune TV că PNL-iștii nu sunt atât de ”șmecheri încât să aibă judecători”. El a susținut acest lucru atunci când a fost întrebat despre plagiatul premierului Ciucă.

premierul Nicolae Ciucă a obținut din partea judecătorului Marius Iosif o sentință prin care au fost anulate cele trei sesizări depuse, în luna ianuarie, pentru verificarea suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat susținută în 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. În urma soluționării dosarului de plagiat al premierului Ciucă, judecătorul Marius Iosif s-a pensionat.

După ce G4Media a arătat cine este judecătorul care l-a salvat de acuzațiile de plagiat pe premierul Ciucă, arătând că foști colegi ai săi îl caracterizau drept ”un magistrat care a gravitat în jurul politicienilor liberali de la Iași și care a vânat funcții publice întreaga carieră”, Parchetul General s-a sesizat și a deschis un dosar în care este cercetat modul în care a avut loc repartizarea aleatorie a speței (2826/2/2022).

Jurnalistul Sebastian Zachmann l-a întrebat pe Rareș Bogdan, dacă ar fi din nou jurnalist, dacă ar întreba despre dosarul de plagiat al premierului care ar ajunge în instanță la un judecător cu conexiuni la PNL. Rareș Bogdan a replicat faptul că ”nu sunt atât de tari” încât să aibă judecători:

  • ”Dar ce noi avem judecători? Auziți, nu suntem așa de influenți și de șmecheri, și de tari cum ați crede, nu avem judecători. N-avem influență la judecători. Să fim serioși”.

Jurnalistul Insider Politic a insistat întrebând cum își explică atunci faptul că judecătorul s-a pensionat imediat după ce a dat decizia care l-a ajutat pe premierul Nicolae Ciucă să scape de acuzațiile de plagiat: ”Păi nu știu exact cazul, că nu vreau să spun acuma…”, a replicat Rareș Bogdan, adăugând că:

”Nicolae Ciucă va vorbi mai mult despre acest subiect pentru că nu are de ce să se teamă (…) A făcut-o, o s-o mai facă (să vorbească despre plagiat, n.red.), că văd că lumea se ține pe acest subiect”, a mai spus Rareș Bogdan, sâmbătă, la Prima TV.

1 COMENTARIU

  1. Parerea UNANIMA ESTE SA-TI DAI DEMISIA..dupa ce ti-ai facut CAMPANIE ELECTORALA CA VEI TAIA PENSIILE SPECIALE ALE MAGISTRATILOR.CAND COLO PNL LE-A MARIT CU 10 % din 01.02.2022,-nemultumind militari si politisti etc. care au fost supraimpozitati- chiar iti bati joc pe fata de acest popor….vezi-ti de blocurile socrului si mai lasane in pace!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here