În cursul zilei de astăzi, va avea loc ședința de Consiliu Local la Primăria Cluj-Napoca. Unul din proiectele ce se află pe masa Consiliului este aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru o nouă benzinărie.

Este vorba despre o stație de carburant și de servicii Socar Petroleum, care urmează să fie amplasată pe strada Frunzișului, peste drum de Lidl. Acolo urmează să se amenajeze și un sens giratoriu.

Socar Petroleum deține un teren de 4.912 metri pătrați, chiar lângă viitorul proiect imobiliar cu șapte blocuri de 15 etaje dezvoltat care este dezvoltat de Napopark SRL, o socitatea patronată de oamenii de afaceri Dorin Bob și Cornel Tarța. Pentru primele două imobile se face reclamă în draci și se spune că vpr semăna cu două aripi. Vor fi 600 de apartamente la doi pași, dar și o bretea care este prevăzută să lege strada Frunzișului de centura metropolitană.

În PUZ se arată că azerii doresc să contruiască două clădiri și că în această zonă, potrivit planului urbanistic general, se pot ridica imobile de cel mult cinci etaje. Pe vechiul PUG, alături, se putea construi de trei ori mai înalt. Arhitectul proiectului Socar este același cu cel al ansamblului rezidențial de alături, adică Arhimarul lui Claudiu Botea.

SOCAR este compania petrolieră de gaze naturale deținută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic). Din anul 2011, compania s-a implicat în Romania prin compania SOCAR Petroleum S.A. și prin crearea și consolidarea unei rețele de benzinării la nivel național. Astfel, a devenit unul dintre jucătorii importanți pe piața distribuției de carburanți din România. Până în prezent, investițiile companiei SOCAR în economia românească au creat aproximativ 500 de locuri de munca. În Cluj există în acest moment o singură stație de carburanți Socar, pe strada Traian Vuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here