Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a salutat, luni, în plenul AP NATO, decizia României, dar şi a altor state de a găzdui facilităţi legate de apărarea antirachetă, el spunând că aceasta demonstrează angajamentul şi solidaritatea în cadrul Alianţei.

"În primul rând, mă bucur foarte mult de anunţul făcut de Turcia, România, Polonia şi Spania că vor găzdui facilităţi legate de apărarea antirachetă şi sper să auzim şi alte anunţuri în lunile care urmează până la summitul de la Chicago", a spus secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

El a spus că aceste anunţuri "demonstrează angajamentul şi solidaritatea existente în cadrul Alianţei".

"Vom introduce sistemul de apărare antirachetă prin abordarea gradual adaptivă", a mai spus el.

Rasmussen a declarat că peste 30 de entităţi din lume dispun de tehnologii care pot reprezenta o ameninţare. "Ameninţarea există", a spus el.

România şi SUA au semnat, la nivel de miniştri de Externe, la 13 septembrie, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România. Semnarea acordului a avut loc la un an şi jumătate de la începerea negocierilor. Acordul, care a fost făcut public la 23 septembrie, urmează să fie supus ratificării Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here