Un document ajuns viral pe reţelele de socializare a stârnit reacţii dure la adresa angajaţilor Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din Bucureşti. Aceştia au dat un răspuns halucinant unei femei care a solicitat să-i fie eliberat un paşaport simplu electronic pentru copilul său.

 Ce răspuns a primit femeia

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că cererea de eliberare a paşaportului simplu electronic, depusă la data de 14.08.2020, pentru fiica minoră, a fost respinsă întrucât în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) şi c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificările şi completările ulterioare: cererile pentru eliberarea paşap oartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare sunt acceptate numai dacă îndeplinesc următoarele condiţii: b) datele înscrise corespund cu datele din documentele care însoţesc cerere; c) sunt însoţite de toate documentele corespunzătoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice. În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situaţie în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”, se arată în documentul oficial.

Documentul a fost publicat pe reţelele de socializare, iar ultimul paragraf a stârnit numeroase reacţii. „Ferească Dumnezeu! În ce ţară trăim, oameni buni?”, a întrebat Alina Angheloiu din Craiova.  

„Adică femeia a rămas singură, a cerut paşaport pentru fetiţă şi ei ce au răspuns? Trebuie să vină la sediu şi tatăl mort. Cum poţi să – ţi pui parafa pe un astfel de document?… Au nevoie de oameni vii, doar vin alegerile…”, au scris cei mai mulţi dintre cei care au văzut documentul.  

Deşi documentul a fost distribuit de sute de oameni până la această oră, conducerea Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Bucureşti nu a dat publicităţii niciun comunicat în care să explice cum s-a ajuns la o astfel de situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here