Preşedintele Comisiei de Libertăți din Parlamentul European și membru în echipa de negociere pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, socialistul britanic Claude Moraes, a afirmat, sâmbătă, că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu poate rămâne candidat unic pentru funcţia de procuror-șef al Parchetului European.

Potrivit lui Claude Moraes, reprezentant al partidului laburist britanic, chiar dacă Jean-Francois Bohnert s-ar retrage, Laura Codruța Kovesi nu ar rămâne candidat unic.

„Vom vedea ce se întâmplă, dar a fost interesant că dl. Bohnert, candidatul francez, a primit un post important în Franța. Așa că au fost discuții că el ar trebui să renunțe la această candidatură și că ar trebui să rămână candidatul român ca lider al Parchetului European, dar investigația noastră arată că el este încă în cursă și că trebuie să avem mai mult de un candidat pentru post.

Nu se poate ca acea poziție să fie dată, în conformitate cu legile așa cum le înțeleg eu, unui candidat unic, care să fie numit automat. S-a discutat în presă despre asta, dar eu înțeleg așa.. Regulile sunt foarte clare. Trebuie să fie un candidat al Consiliului și un candidat al Parlamentului. Nu se poate să avem un singur candidat doar pentru că unul dintre ei a fost numit în altă funcție”, a spus Claude Moraes, potrivit antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here