Raul Gadola, fiul omului de afaceri Ştefan Gadola, a decis să-și scurteze drumul spre casă, așa că s-a hotărât să spargă gardul care împrejmuiește cartierul rezidențial cu acces controlat Terra Florești și să planteze o poartă de toată frumusețea în loc. Cel mai probabil, afaceristul clujean a fost afectat de scumpirea carburanților și s-a gândit să facă economie sau se temea că va fi nevoit să stea prea mult la coadă, la intrarea principală, în spatele vecinilor și a ales să-și facă propria scurtătură. 

Raul Gadola a distrus conceptul primului cartier rezidențial cu acces controlat din zona metropolitană Cluj-Napoca. Înainte ca fiul patronului de la Energobit să se abată de la calea cea dreaptă, accesul către Terra Floresti se făcea exclusiv din strada Dumitru Tăuțan, iar acesta a deschis o nouă portiță de acces din strada Catanelor, sperând că nimeni nu va observa.  

Reprezentanții cartierului rezidențial spuneau că Terra Florești a fost gandit ca o comunitate în care familiile să se simtă protejate din toate punctele de vedere. „Accesul restrictionat prin intermediul porții în cartier permite proprietarilor să limiteze accesul „vizitatorilor nedoriți” precum și siguranța copiilor care au parte de străzi asfaltate și de parc de joacă și relaxare.”, se arată pe pagina de Facebook a cartierului. 

Raul Gadola nu a mai ținut de conceptul care ar trebui să apere Terra Florești de vizitatorii nedoriți și trăiește după propriile reguli, doar este fiul lui Ștefan Gadola. 

Raul Gadola își face mall în orașul de cinci stele

După ce și-a demonstrat abilitățile de constructor când a montat faimoasa poartă în gardul cartierului rezidențial Terra Florești, Raul Gadola se pregătește să construiască un mall la Cluj-Napoca, cu o suprafață de 38.000 de metri pătraţi, în care urmează să investească aproximativ 100 de milioane de euro. Oxygene Mall va fi cel de-al patrulea mall din orașul de cinci stele și va fi compus din două corpuri de clădire, unul cu parter şi mezanin, altul cu parter, mezanin şi etaj retras. Parcarea va fi comună și va avea trei niveluri. Mall-ul va avea acoperiş verde care se vrea a fi un mini parc. Raul Gadola plănuiește să ridice mall-ul în Piaţa Abator din Cluj-Napoca. Cu toate că nu va depăși ca dimensiune principalele mall-uri ale orașului, Vivo! și Iulius, ansamblul va depăși semnificativ Platinia. Pe lângă mall, Gadola plănuiește să ridice și alte trei blocuri de locuințe și birouri de 16 și 17 etaje. 

Raul Gadola nu este la primul proiect imobiliar 

Fiii omului de afaceri Ștefan Gadola, Raul și Sorin sunt dezvoltatorii unui proiect investițional denumit Sophia Residence din cartierul Bună Ziua. În anul 2018, cei doi frați s-au judecat cu Primăria Cluj-Napoca din pricina unei bariere amplasate ilegal la ansamblul Sophia Residence. Problemele au început în vara anului 2016, când firma condusă de frații Gadola, Adalgo Mirus, în calitate de proprietară a drumului de acces, a executat o barieră care restricționa circulația auto și a amplasat separatoare de sens din beton, fără a deține o autorizație de construire. În acest sens, familia Gadola a fost sancționată cu o amendă de 3.000 lei și s-a dispus ca măsură complementară intrarea în legalitate. În urma unui alt control efectuat în decembrie 2017, agentul Serviciului Control Urbanism și Disciplină în Construcții a constat că s-au îndepărtat separatoarele de sens, însă s-a menținut bariera, motiv pentru care primarul Emil Boc a dat în judecată Adalgo Mirus, cerând instanței să oblige familie Gadola să desființeze lucrările nelegale.

În 22 mai 2018, Judecătoria Cluj-Napoca a admis acțiunea formulată de Primăria Cluj-Napoca, obligând firma Adalgo Mirus să desființeze lucrările de construcții executate ilegal, pe motiv că „măsura complementară dispusă prin proces verbal de constatare și sancționare a contravenției nu a fost îndeplinită de bună voie în termenul stabilit”. 

Primăria Cluj-napoca a formulat apel împotriva hotărârii, iar Tribunalul Cluj au schimbat total sentința, în sensul că a admis apelul formulat de Adalgo Mirus și a respins cererea primarului,

„Constatând fapte de executare a unor lucrări de construcție fără autorizație, organul de control este îndreptățit să dispună atât oprirea executării lucrărilor, cât și una sau alta dintre următoarele două sancțiuni complementare fie ”luarea măsurilor necesare pentru încadrarea lucrărilor executate în prevederile autorizației”, fie ”desființarea lucrărilor executate în autorizație”. Or, din procesul verbal de constatare și sancționare rezultă că organul de control nu a stabilit și sancțiunea desființării lucrărilor, ci doar intrarea în legalitate, aceasta însemnând obținerea acestei autorizații ulterioare de construire”, motivează judecătorul.

Ștefan Gadola încearcă să recupereze EnergoBit

Tatăl lui Raul Gadola este tocmai milionarul clujean Ștefan Gadola, cel care a înființat în anul 1990, alături de Ioan Socea și Peter Pal, Grupul EnergoBit – specializat în echipamente, instalații și servicii pentru industria energetică. Cei trei fondatori EnergoBit încearcă să să recumpere compania de la polonezii care au plătit 100 de milioane de euro prin intermediul offshore-ului Leabrook Ltd din Cipru.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia care se realizează prin trecerea de la controlul în comun exercitat de Leabrook Ltd. și IHC SARL asupra EnergoBit Holding Ltd. și indirect asupra EnergoBit S.A. la controlul unic exercitat de Leabrook Ltd.

Leabrook Ltd din Cipru este deținută, prin intermediul unui vehicul investițional, de fondatorii grupului EnergoBit – Stefan Gadola, Peter Pal, Ioan Socea și Tudor Alexandru Socea.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenței (nr. 21/1996), operaţiunea trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. „Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a anun țat CC.

Sorin, fratele lui Raul Gadola, acuzat de trafic de droguri

Sorin Gadola  este unul din fondatorii festivalului Untold, acesta a fost trimis în judecată într-un dosar de trafic de drogur, dar s-a ales numai cu o amendă penală.  Cu toate acestea, viața lui sorin Gadola s-a schimbat radical. În anul 2021, în cadrul unei conferințe despre „Întoarcerea la Hristos”, Sorin Gadola a vorbit despre lucrurile care l-au ajutat să se regăsească. Acesta a încercat mai multe practici spirituale din occident printre care și budismul și șamanismul, dar a revenit la ortodoxism. Sorin Gadola susține că la vârsta de 21 de ani s-a îmbolnăvit grav, însă niciun medic din România nu a reușit să-l însănătoșească, singurul remediu fiind spiritualitatea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here