Municipalitatea clujeană a finalizat prima etapă a licitaţiei pentru desemnarea firmei care se va ocupa de reabilitarea termică a altor 15 blocuri de locuinte. În urma licitaţie au fost alese patru firme, SC Concefa, SC Tranbeton, SC Dafora şi SC Decorint. “Pentru fiecare bloc în parte urmează negocieri cu cele patru firme. Le punem, practic, într-o competiţie directă. Vom avea astfel un preţ mai bun pentru lucrări”, a explicat primarul Sorin Apostu. Pentru licitaţie au achiziţionat caietul de sarcini 53 de firme, dar au depus oferte doar 14.
În prezent, în programul de reabilitare termică sunt înscrise 217 asociaţii de locatari, dintre acestea 87 având deja auditul energetic efectuat, iar la 34 de blocuri proiectele tehnice sunt finalizate. Până la sfârşitul acestei luni se va organiza o nouă licitaţie pentru încă 15 blocuri.
Bugetul de anul acesta are alocaţi 30 de milioane de lei pentru acest proiect. Pot participa la programul de reabilitare termică blocurile consturite până în anul 1990 care sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.
Guvernul a decis anul acesta să contribuie cu mai mulţi bani pentru reabilitarea termică. Astfel, dacă până acum se împărţeau în trei costurile din program, anul acesta Guvernul va contribui cu 50% din valoarea lucărilor, Administraţia Publică Locală cu 30 de procente, iar Asociaţiile de Proprietari vor contribui cu 20%.
 
(S.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here