Klaus Iohannis a obținut în turul doi peste 80% din voturile exprimate în județul Cluj. Acesta a fost votat de aproximativ 300 de mii de clujeni, obținând o victorie clară față de adversara Viorica Dăncilă care a obținut un scor dezastruos, reușind să obțină doar aproximativ 70 de mii de voturi, ceea ce înseamnă 19%. Numărul total al voturilor exprimate a fost de 367.527. Politicienii social democrați clujeni și-au exprimat părerea cu privire la rezultatul obținut de candidatul PSD, Viorica Dăncilă.

Rezultatul votului cetățenilor pentru alegerile prezidențiale a fost făcut public atât la nivel național cât și local. Klaus Iohannis a obținut un scor la nivel național de 63%, iar contracanditatul Viorica Dăncilă de 37%. Prezența la vot a fost de 8.683.688 de alegători din România.

Ce spun politicienii clujeni despre rezultatul votului

Horia Nasra: „Scorul obținut este un dezastru”

„ Scorul obținut este un dezastru și dovedește lipsa de inteligență și de competență organizatorică a indivizilor care se află în fruntea organizației. Este cel mai rușinos scor pe care l-a obținut vreodată PSD-ul în Cluj în turul doi al alegerilor. Consider că vina pentru acest scor este a celor trei intruși care conduc filiala și care au fost puși nestatutar lideri”.

Liviu Alexa: „Sunt mândru de echipa mea și de scorul obținut”

„Am avut la dispoziție 8 săptămâni pentru a reforma organizația și pentru a o așeza pe un traseu normal. În cele 8 săptămâni cred că am reușit lucruri extrem de importante, poate cel mai important a fost aseară când efectiv am dublat scorul de acum două săptămâni și am ajuns la 70.000 de voturi pe județ și la 29.000 pe municipiu, în condițiile în care la Europarlamentare știți ce scor a fost. Eu sunt mai mult decât atât bucuros pentru altceva, PSD Cluj a câștigat o echipă prin mine, prin Mihai Mocanu, Adrian Mlădinoiu și prin toți colegii noștri. Ăsta este cel mai important lucru din această campanie, faptul că suntem deja o echipă și că se simte o altă energie în interiorul filialei. Vă dați seama că o campanie pe străzi, în județ nu s-a mai făcut de peste 9 sau 10 ani iar faptul că acum PSD-iștii ies pe stradă și nu se mai tem să-și anume sigla PSD și mai mult decât atât, o fac cu o energie pozitivă, cred că e cu adevărat ceva deosebit. Cât despre ce a declarat domnul Horia Nasra , nu am de ce să comentez declarațiile unui simpatizant social democrat. El nu este deputat PSD așa cum îl mai citează presa neinformată, el este un simpatizant al social democrației, un trădător care a fugit de partidul care i-a dat o pâine la Pro România și care acum nu mai are o casă politică. Totuși aș ține să-i amintesc domnului Nasra că mandatul lui a făcut niște cifre absolut oribile și care nu se pot compara cu cele pe care le-am făcut eu aseară.Eu vă spun că am luat acest scor în condițiile în care am avut de curățat organizația după diverși trădători, oameni care nu mai aveau niciun fel de motivație într-o organizație care pur și simplu aproape nu mai exista. De aia sunt mândru de echipa mea și de scorul obținut”.

Cornel Itu: „Rezultatele obținute de PSD Cluj trebuie să dea de gândit.”

„Rezultatele obținute de PSD Cluj trebuie să dea de gândit. Concluzia ar fi că nu schimbarea conducerii partidului la nivel local e soluția pentru a ne îmbunătăți rezultatele, ci consolidarea organizației, implicarea și dialogul real cu cetățenii. Sper să învățăm cu toții ceva din acest test electoral!.

Care a fost scorul în celelalte județe

Klaus Iohannis a fost pe primul loc în 37 de județe din România și în București, doar în 5 județe contracandidatul Viorica Dăncilă a reușit să obțină un scor mai mare decât acesta: Teleorman, Giurgiu, Olt, Mehedinți și Gorj au rămas fidele partidului PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here