Declaraţia dură la adresa membrilor Partidului Naţional Liberal a preşedintelui interimar Raluca Turcan, a fost comentată de către parlamentarii clujeni ai PNL, Marius Nicoară şi Adrian Oros. Aceştia şi-au exprimat punctul de vedere şi în ceea ce priveşte felul în care PNL-ul este situat la ora actuală în viziunea cetăţenilor.

 

Raluca Turcan merge pe principiul: Unde fiecare dă vina pe celălalt, toată lumea e de vină”

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan a aruncat acuzaţii dure la adresa liberalilor marţi seara, 11 aprilie, la Ploieşti, locul în care s-au desfăşurat alegerile interne ale organizaţiei PNL Prahova. Aceasta a susţinut faptul că prestaţia Partidului Naţional Liberal la alegerile parlamentare a fost praf şi că acest lucru se datorează lipsei de dialog dintre membrii partidului. Mai mult decât atât, aceasta a precizat faptul că unii dintre liberali nu au ezitat să pactizeze cu PSD-ul şi că preşedintele Klaus Iohannis şi-ar putea îndeplini datoria pe care acesta o are faţă de ţara noastră daca ar avea şi o echipă bine pusă la punct cu care să poată colabora.

„La fostele alegeri parlamentare Partidul Naţional Liberal a fost praf, mai aveam puţin şi rămâneam cu praful de pe tobă. Am ajuns acolo dintr-o lipsă cruntă de dialog între noi, dintr-o lipsă de respect în echipa Partidului Naţional Liberal, dintr-o ruptură înfiorătoare între centru şi baza, adică dumneavoastră, cei chemaţi să munciţi în campanii, dintr-o ruptură de realitate între ceea ce aşteaptă oamenii de la noi şi înainte de campanie, şi în perioada campaniei, şi ceea ce au făcut unii colegi atâta timp când au fost la decizia PNL.

Întrebarea este ce facem de acum încolo? Soluţia este la dumneavoastră. Avem mai multe variante. Una să ne uităm cum unii liberali pur sânge clamează soluţiile de viitor pentru PNL însă în anumite momente nu au ezitat nicio secundă să pactizeze cu PSD-ul, şi să-l pună pe tavă. Multe rezultate slabe au fost şi rezultatul blaturilor dintre PNL şi PSD.

Putem să ne facem că nu ne dăm seama că oamenii ne percep ca un partid în care oamenii nu trag în aceeaşi direcţie, ca un partid în care nu există unitate de mesaj şi set de valori asumate şi respectate în exterior, ca un partid fără voinţa de a fi cu adevărat reprezentantul celor mulţi şi uneori, prin locuri esenţiale, preocupat să răspundă interselor pentru funcţii şi interese ale unora din partid. Aceasta e o soluţie pe care o avem la dispoziţie: să ne facem că nu vedem cum se uită alţii la PNL. Şi pe această cale putem ajunge, în cel mai fericit caz, la cel mai mare partid mic din România.

Partidul Naţional Liberal, în momentul de faţă, poate să-şi recâştige un partener. Şi acel partener se numeşte preşedintele României, Klaus Iohannis. Preşedintele României a fost ales de 6,2 milioane de oameni nu pentru că este sas şi este din Sibiu, ci pentru că a avut un program de ţară în care oamenii şi-au pus speranţa să trăiască mai bine în România lor. Acest preşedinte poate să-şi îndeplinească misiunea pentru ţară dacă ar avea o echipă: preşedinte, majoritate parlamentară, guvern, şi echipă în teritoriu care să lucreze pentru programul de ţară. Preşedintele nu va veni să facă programul PNL şi nici politici pentru noi”, a declarat doamna Raluca Turcan.

  

Marius Nicoară crede în viitorul PNL-ului

Preşedintele filialei PNL a judeţului Cluj, Marius Nicoară a fost contactat telefonic de către reporterul Gazetei de Cluj. Acesta a declarat că într-adevăr, scorurile arată eşecul PNL-ului la nivel general, susţinând faptul că problema a pornit de la Bucureşti, dar că la nivelul judeţului Cluj rezultatele au fost bune, trasmiţând  felicitări şi aprecieri primarilor PNL-işti cu care acesta a colaborat.

Scorul asta arată. Acest rezultat provine în mare măsură de la alegerile locale din Bucureşti, unde a fost o mare bâlbâială.

Nu sunt de acord cu faptul că între liberali există o lipsă totală de dialog. Repet, scorul este dezamăgitor şi provine de la alegerile locale, unde Bucureştiul a tras Partidul Naţional Liberal în jos. Primarii liberali au făcut tot ce se putea.

Eu chiar îi felicit pe primarii PNL din judeţul Cluj pentru scorurile bune şi pentru felul în care s-au organizat şi au luptat.

Nu ştiu la ce se referă doamna Raluca Turcan în ceea ce priveşte afirmaţia dânsei cum că unii liberali ar fi pactizat cu PSD-ul.

Eu spun că domnul Klaus Iohannis are o echipă bună ”.

  adrian oros

Deputatul PNL Adrian Oros condamnă organizarea membrilor PNL

Cu privire la acest subiect, Adrian Oros a subliniat două cauze pentru care Partidul Naţional Liberal se află în această situaţie. Acesta îşi pune speranţele la rândul său în schimbările interne care urmează să aibe loc în organizaţia PNL, menţionând faptul că cetăţenii vor putea avea încredere pe viitor în ceea ce liberalii le vor transmite cu privire la ce îşi doresc să facă şi cine sunt.

Alegerile parlamentare au avut acest rezultat din două cauze: Lipsa de credibilitate a conducerii, deoarece nu au fost alegeri de foarte mult timp. În al doilea rând, purtătorii de mesaje nu aveau credibilitate la rândul lor. Practic am pierdut prin mesaje uneori populiste.

Acum au loc alegerile interne. Aceste alegeri vor lămuri totul. Lumea va putea avea încredere în lideri şi în ceea ce vor transmite aceştia.

Avem nevoie de o clarificare pentru a lămuri cine suntem şi ce vrem. Mesajele trebuie să fie în concordanţă cu ceea ce se întâmplă şi ceea ce vrem să facem”, a declarat deputatul Adrian Oros pentru Gazeta de Cluj.

 

Rezultatele alegerilor parlamentare din 2016

În Bucureşti, PNL-ul nu doar că nu a reuşit să recupereze procente, dar a şi pierdut faţă de localele din iunie. Pe locul întâi s-a situat PSD-ul (37,66% din voturi la Senat, 38,27% la Cameră), pe locul doi, USR (24,53% la Senat, 25,14% la Cameră) şi de abia după aceea PNL (12,8% la Senat, 11,97% la Cameră). În anul 2012 în Parlament au intrat 15 deputaţi PNL-PDL şi şase senatori.

La Cluj, judeţ non-pesedist prin tradiţie însă, situaţia le-a fost favorabilă liberalilor. Diferenţa între PNL şi PSD a fost sub două procente în favoarea liberalilor. Aceeaşi situaţie a fost şi la Alba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.