Dl. Florin este patronul unei firme de transport mărfuri din comuna clujeană Ţaga. Om aşezat şi la casa lui, bărbatul de 29 de ani a avut teribiliul ghinion  să intre duminică, 31 martie, în barul din comună, unde n-a trecut însă neobservat de Costel, pramatia zonei, un bărbat de 32 de ani, proaspăt eliberat din penitenciar şi de Vasile, amicul său de pahar.  Invidioşi pe el, cei doi s-au apropiat de dl. Florin şi l-au „prelucrat” instantaneu, fără vreun motiv, snopindu-l în bătaie pe terasa barulu, după care au plecat să bea într-un local vecin. Gest care însă n-a mai fost tolerat de poliţiştii gherleni, care l-au reţinut din nou pe „haiduc” şi l-au predat procurorilor Parchetului Gherla.  

Bărbatul, cu ochii umflaţi de la loviturile încasate în ajun, aşteaptă răbdător să fie primit în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Mărturiseşte că a avut ghinionul să se afle – pentru scurt timp, dar, totuşi suficient pentru a fi luat în vizor şi „taxat” – în preajma lui Costel, recidivist din zonă, nedomolit nici de anii de puşcărie pe care-i are la activ şi nici de situaţia grea a soţiei, împovărată de griji şi de cei doi copii ai lor. Povesteşte dl. Florin: „La începutul anului trecut a spart o sticlă de o masă şi apoi a crestat cu ea faţa unei femei, desfigurând-o, fapt pentru care a stat în puşcărie şapte luni, eliberându-se abia în decembrie. A mai făcut multe după aceea, având dosare deschise  tot pentru violenţe, dar şi, se pare, pentru conducere de automobil cu permis fals, astfel că toată lumea e şocată că individul n-a fost încă ridicat şi trimis înapoi la puşcărie, acolo unde-i e locul. Acum m-a pocnit pe mine, pe terasă, fără să-mi spună iniţial vreun cuvânt, iar prietenul său a definitivat treaba. A venit apoi la faţa locului şi poliţia, dar nu i-a găsit acolo pentru că între timp cei doi plecaseră la un alt bar. I-au reţinut pe amândoi, după care le-au dat iarăşi drumul, fapt care ne-a surprins pe toţi, omul fiind realmente periculos, capabil de crimă”. Curând dl. Florin este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce la scurt timp cu un certificat în care i-au fost recomandate între opt şi nouă zile de îngrijiri medicale. Explică bărbatul, înainte de a părăsi instituţia medicală clujeană: „prea multe nu mai pot să vă spun, doar că am făcut deja plângere pe numele lui şi nu-l voi ierta în ruptul capului, după cum sper ca nici legea să nu-l ierte”!  

Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

“În urma probatoriului administrat, polițiștii din Gherla au dispus măsura reținerii față de un bărbat, de 32 de ani, din Țaga, cercetat pentru comiterea infracțiunii de ,,lovire sau alte violențe”, faptă prevăzută de Codul penal. Conform investigațiilor efectuate, la data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:00, cel în cauză, în timp ce se afla pe terasa unui bar din localitatea Țaga, ar fi agresat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din Gherla. Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive. De asemenea, polițiștii efectuează cercetări față de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Țaga, care ar fi intervenit în conflict și ar fi agresat și el victima”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here