Guvernul a operat o rectificare bugetare, luând bani de la Transporturi, Educație și Fonduri europene pentru a suplimenta bugetul SRI (Serviciul Român de Informații). Astfel, SRI va primi 400 de milioane de lei în plus!

Potrivit rectificării bugetare, Ministerul Fondurilor Europene pierde aproape 700 de milioane de lei din care cea mai mare parte, de 660 de milioane de lei, la proiecte de finanţare nerambursabile.
Ministerul Cercetării pierde 370 de milioane de lei, din care cea mai mare parte sunt reduceri la proiecte cu finanţare europeană.

Ministerul Agriculturii pierde 300 de milioane de lei, din care cea mai mare parte – 270 de mi­lioa­ne de lei – transferuri între unităţi ale administraţiei pu­blice.

Ministerul Transporturilor pierde 130 de mi­lioa­ne lei din care cea mai mare parte, 70 mi­lioa­ne de lei, de la proiecte cu finanţare neram­bur­sa­bilă.

Unul dintre câştigătorii rectificării bugetare este Serviciul Român de Informaţii, unde chel­tuie­lile de personal primesc în plus aproape 400 de milioane de lei.

Guvernul vine să corecteze o anomalie în construcţia bugetului pe 2019 prin sub bugetarea Ro­mâ­niei la bugetul Uniunii Europene, astfel încât alocă la rectificare 2,1 mld. lei la capitolul Mi­nis­terul Finanţelor Publice – Acţiuni Generale pentru con­tribuţia României la bugetul UE.

Per ansamblu, guvernul se bazează pe venituri supli­mentare din restrcturarea obligaţiilor bu­ge­tare restante, pe reducerea evaziunii fiscale, pe taxa pe activele bancare şi pe noua acciză la bău­turile răcoritoare cu zahăr, pentru a acoperi nevoile de cheltuieli mai mari, cu salariile şi pensiile din Serviciul Român de Informaţii, cu contribuţia României la bugetul UE, subbugetată iniţial, şi pentru a acoperi cheltuielile autorităţilor publice, ale primăriilor rămase fără bani pentru că au majorat salariile la funcţionari, arată zf.ro.

Citeste si Sistemele digitale care ar trebui să salveze vieți făcute de ”conexiunile” SRI sunt la pământ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here