Daniel David, rectorul UBB, și-a exprimat punctul de vedere cu greva generală a profesorilor, care a început din 22 mai. Rectorul a precizat că sindicatele au rostul lor într-o democrație și că susține ideea creșterii salariale în preuniversitar și în universitar.

„Numai așa putem restaura statutul de prestigiu al educației în societate! Ca om care susține excelența și meritocrația în mediul academic, cred însă că trebuie discutat apoi și despre diferențieri salariale pe bază de merit/performanță, dar asta, sigur, după ce asigurăm un nivel comun decent de salarizare”, a precizat Daniel David.

De asemenea, rectorul UBB a mai susținut că își dorește ca deciziile sindicatului să țină cont și de interesele studenților, „în final noi fiind aici pentru ei și putând câștiga în prestigiu doar împreună.P.S. Reamintesc că la UBB am crescut recent salariile personalului nedidactic/administrativ din fonduri proprii, dar nu știu cât timp putem susține asta și este nevoie ca statul să-și asume responsabilitatea pentru prestigiul educației, inclusiv prin nivelul de salarizare”, a transmis rectorul UBB Cluj, într-un comunicat de presă publicat pe pagina de socializare a universităţii clujene.

Citește și: Fost consilier al Vioricăi Dăncilă vrea să facă gloanțe pentru Ucraina la o uzină de-a lui Becali

1 COMENTARIU

  1. Era onest sa faca greva inclusiv dumnealui atunci cand o ziarista a descoperit plagiatorii din fruntea guvernului Ciuca, Bode Campeanu ,Roman, Ponta si mai sunt o droaie de asemene hoti si pe linga curtea guv . , si in parlament si in universitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here