Baronii PSD vor și remanierea miniștrilor ALDE Teodor Meleșcanu

În pofida demarării evaluării ministeriale anunțate de premierul Viorica Dăncilă, la finalul săptămânii trecute, conducerea PSD a decis deja, potrivit surselor EVZ, încă de dinaintea Congresului, remanierea a două nume grele din Guvern: Carmen Dan de la Interne și Petre Daea de la Agricultură, foști colaboratori apropiați ai lui Liviu Dragnea, mișcare care se vrea un exercițiu de primenire a imaginii PSD, în perspectiva viitoarelor mize electorale.

O serie de voci cer și remanierea Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației, invocând faptul că partidul trebuie să vină cu fețe noi – Andronescu este la cârma ministerului pentru a patra oară și are mulți inamici în cadrul PSD București, printre care Gabriela Firea, șefa organizației. De notat și că Andronescu a fost cel mai puțin votat lider al PSD care a candidat la recentul Congres. Interesant este și mai vechiul meci dintre Eugen Teodorovici – ministrul Finanțelor este în cărți pentru o candidatură la Cotroceni – și vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, se va solda cu urmări guvernamentale pentru acesta din urmă, care, potrivit surselor citate, riscă să-și piardă fie poziția de vicepremier, fie ministerul. O serie de contre au avut loc, săptămâna trecută, între Dăncilă și Ana Birchall, ministrul Justiției, în legătură cu activitatea Secției Speciale pentru investigarea magistraților.

ALDE, doi remaniabili

Baronii PSD vor și remanierea miniștrilor ALDE Teodor Meleșcanu – Externe și Anton Anton – Energie. Potrivit surselor citate, deși până acum Tăriceanu a refuzat orice debarcare a miniștrilor ALDE, șeful Senatului derulează în prezent negocieri privind primirea altor două ministere. Relațiile PSD-ALDE se răcesc de la o zi la alta în condițiile în care Dăncilă nu-l vrea pe Tăriceanu în postura de prezidențiabil al alianței.

SURSA: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here