Remus Borza, fostul consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dancilă, demis la doar o săptamană după ce a fost numit în funcție, revine cu noi declarații.

Invitat fiind la postul de știri Realitatea TV, Remus Borza a declarat că:„Avem nevoie de creştere organică, pe producţie şi pe export, dar din păcate am pus la pământ 7.500 de fabrici”.

De asemenea, referitor la bugetari și la salariile lor, acesta a ținut să clarifice că: „Îi putem plăti pe toţi, dar trebuie să îi punem să livreze, este nevoie de creşterea calităţii muncii în aparatul bugetar”.

Printe altele, acesta a ținut să sublinieze faptul că este nevoie de mai multă competență în aparatul bugetar și trebuie acordată mai multă atenție dimensiunii crescande a aparatului bugetar: „Statul plăteşte mult şi cere puţin, avem nevoie de criterii de competenţă. Indiferent de guvernare, aparatul bugetar a crescut, caracterizat de clientelism politic şi de mediocritate”.

Nu în ultimul rand, Remus Borza, a lansat un avertisment cu privire la posibilitatea izbucnirii unei noi crize economice și la impactul acesteia asupra Romaniei:”Suntem la finalul unui ciclu de creştere economică, o nouă criză este posibilă, nu am învăţat nimic din criza care a fost şi repetăm greşelile trecutului”,a declarat acesta la Realitatea TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here