PSD organizează sâmbătă un congres la Palatul Parlamentului pentru lansarea Vioricăi Dăncilă drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Un contracandidat ce îi dă emoții premierului este deputatul PSD Liviu Pleșoianu care și-a anunțat de mai mult timp intenția de a candida independent la președinția României. 

În 24 august, PSD își desemnează candidatul la alegerile prezidențiale la Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat ce va avea loc la Palatul Parlamentului începând cu ora 11:00. Conform declarațiilor anterioare, Viorica Dăncilă urmează să fie candidatul PSD la președinție. Însă, cu toate că premierul va obține mai mult ca sigur votul majoritar al social-democraților, asta nu-l împiedică pe colegul ei de partid, Liviu Pleșoianu să o contracandideze. De altfel, Pleșoianu și-a anunțat de mai mult timp intenția de a candida la președinția României, iar mai nou el s-a poziționat ca principal contestatar al Vioricăi Dăncilă.

De departe, speranța este Liviu Pleșoianu, chiar dacă mulți din PSD nu realizează, nu vor să realizeze sau nu au voie să realizeze. Cu toate acestea, Pleșoianu este singurul candidat român demn!

O predare necondiționată?

Viorica Dăncilă, un personaj de neinvidiat, a reușit să devină președinte al PSD, forțând propunerea de (auto)numire drept candidat la președinție al Partidului Social Democrat.

Să nu uităm că la alegerile respective, Liviu Pleșoianu s-a clasat pe locul al doilea cu un număr de voturi pe care nu l-aș desconsidera deloc, cu atât mai mult cu cât Pleșoianu e în partid de aproximativ trei ani. Să nu uităm că în iunie 2019 când și-s depus candidatura pentru funcția de președinte al partidului, Liviu Pleșoianu a avut  cel mai aplaudat discurs în cadrul Congresului PSD, diferit de tezele „mașinăriei de partid”. E drept, nu a fost și la fel de votat pentru că lucrurile au fost aranjate și tot Dăncilă ar fi ieșit câștigătoare, chiar dacă ar fi căzut un meteorit peste Sala Palatului.

Dăncilă candidează din partea ”partidului CEX”, Pleșoianu din partea românilor

Imediat după desemnarea lui Dăncilă  drept candidatul oficial al PSD la alegerile din noiembrie, Liviu Pleșoianu a anunțat că va candida independent la președinția României.

”Voi candida ca independent la alegerile prezidențiale din acest an, cu susținerea tuturor celor care cred în acest mesaj! La 30 de ani de la Revoluție, FIE să triumfe curajul, nu frica, FIE să triumfe dreptatea, nu injustiția, FIE să triumfe vorba LIBERĂ a OMULUI LIBER, nu tăcerea vinovată, FIE să triumfe ROMÂNIA, nu… „Românica”! Fie să FIM, OAMENI LIBERI!”, este mesajul cu care și-a lansat Pleșoianu candidatura, printr-o postare pe Facebook.

Pleșoianu, un critic al premierului Dăncilă, mai spunea că, în timp ce Viorica Dăncilă va candida din partea „partidului CEX”, el va candida din partea românilor care îi împărtășesc credințele, pe care le enumeră în postare:

„Viorica Dăncilă va candida din partea partidului CEX. Eu voi candida din partea românilor, a oamenilor care au crezut și în 2012, și în 2016 în posibilitatea:
– de a ne ridica din genunchi (nu de a lustrui fericiți pantofii altora);
– de a avea o justiție adevărată (nu una care distruge sufletul unui copil târându-l pe jos la propriu);
– de a reașeza România în destinul său de țară menită sa creeze punți între țări (nu de stat vasal mulțumit să fie mereu mutat de alții pe o tablă de șah ce nu-i aparține);
– de a reașeza ființa omenească în centru și de a reumaniza profund societatea, politica, educația, relațiile de muncă (nu de a continua să construim castele de nisip care se vor răsturna la cea mai mică adiere de vânt);
– de a face politica OMULUI LIBER (nu de a fi marioneta unor grupări, interne sau externe, de interese economice sau politice, din zona ieșită din matca a serviciilor sau a altor organizații metastatale);
– de a prețui rădăcinile spirituale și culturale ale acestui neam (nu de a deveni clone lipsite de identitate proprie încolonate spre prăpastia așa-zisului „progresism”);
– de a aduce în prim-plan oameni curați și dornici să-și ajute semenii (nu politruci și ipocriți înregimentați care mimează prost grija față de ființa omenească)! „.

SIEsta PSD

Liviu Pleșoianu, principalul critic din interior al PSD, a făcut o nouă declarație în stilul în care ne-a obișnuit în ultimul timp. Acesta a transmis un mesaj înainte de Cex-ul PSD, folosind unele cuvinte care sugerează implicarea SIE în treburile partidului.

”Înțeleg că azi (n.r. 23 august) se reunește CEX pentru a pregăti mini-congresul de sâmbătă, intrat zdravăn la apă, unde vor participa doar cei dispuși să o aplaude frenetic pe doamna Dăncilă#2.

Dragă CEX, eu nu mai am nicio așteptare, ci doar o sugestie: la ședința de azi ar fi normal să participe și președinții partidului, domnii Ică Voinea și Cristian Burci (zis și „baby broker”). Ar fi păcat ca o ședință atât de importantă să se desfășoare în absența eminențelor lor mult prea cenușii…

Apoi, la mini-congresul de sâmbătă, după ce se încheie ropotele lungi de aplauze (absolut meritate de noul premier, doamna Dăncilă#2), ar trebui de asemenea invitați să concluzioneze PUBLIC, la vedere, cei doi președinți ai partidului.

În felul acesta, mini-congresul își va face SIEși un mare bine, după aplauze se va putea consuma o hamSIE, iar, la final, toată lumea se va relaxa și, pentru binele partidului și al patriei, își vor face toți SIEsta”, a scris Liviu Pleșoianu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here