Podul din municipiul Turda aflat într-o stare avansată de degradare a fost supus unei expertize tehnice în urma căreia s-a luat decizia restricționării circulației rutiere.

Potrivit InTurda, circulația rutieră se desfășoară intermitent, pe un singur șir de autovehicule. Podul are structura de rezistenţă afectată de greutatea maşinilor şi placa de susținere a trotuarului fisurată. Construit în 1965, acesta nu a fost niciodată reparat integral.

Aflat pe Drumul Naţional 1 la kilometrul 444, podul peste râul Arieş este traversat cu frică de şoferi. Şi nu sunt puţini, având în vedere că e una dintre cele mai aglomerate ieşiri spre Alba Iulia din muncipiul Turda.

La începutul anilor 2000, podul a fost trecut din administrarea Ministerului Transporturilor la primărie. Autoritățile locale nu au avut bani de reparaţii capitale, care ar costa patru milioane de lei, şi au făcut doar mici lucrări.

Acum, primarul Cristian Matei cere Ministerului Transporturilor să preia din nou podul. Acesta a fost construit în 1965 şi nu a fost niciodată reparat integral.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here