Potrivit huffingtonpost.com, Marina De Franceschini, unul dintre arheologii care au coordonat săpăturile şi care lucrează la Universitatea din Trento, a relatat într-un e-mail că „tuneluri similare au fost scoase la iveală în trecut în complexul menţionat, dar noua descoperire este interesantă având în vedere că pasajele nu erau menţionate în planurile vechi de construcţie”.

Vila a reprezentat un refugiu pentru împăratul Hadrian, un iubitor de artă şi arhitectură, care a domnit între anii 117 – 138 î.e.n. În timp ce Hadrian discuta probleme privind conducerea statului şi organiza petreceri grandioase, sub el, o reţea de persoane „aproape invizibile” se ocupa de proprietatea sa.

Tunelurile subterane permiteau miilor de comercianţi şi sclavi, dar şi căruţelor pline cu bunuri să intre în vila împăratului fără a atrage atenţia locuitorilor. „Este o soluţie foarte modernă, ceva similar cu ceea ce se vede acum pe vasele de croazieră, unde există spaţii luxoase pentru pasageri şi un sistem paralel de coridoare pentru personalul vasului”, a completat De Franceschini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.