La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, aproximativ 60 de romi internați s-au răsculat împotriva condițiilor de izolare din cadrul spitalului. Au început să facă scandal și au vandalizat saloanele pentru că nu doreau să fie internați separați.

Managerul spitalului Ioan Mureșan nu a dorit să răspundă apelurilor telefonice făcute de reporterul Gazeta de Cluj.

Potrivit stiridecluj.ro, în cursul zilei de luni, două plutoane de intervenție de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj au fost trimise la Clinica de Boli Contagioase Cluj, unde 60 de romi, infectați cu noul coronavirus au produs un dezastru.

Domnule, au rupt gratiile. Au stricat mobilierul. Au ieșit pe holurile secției unde sunt internați și nu au mai vrut să intre. Un haos de nedescris. Au venit jandarmii echipați ca de război. Aveau și echipamente medicale dar și echipamentele lor de luptă. Au instaurat liniște dar nu se mai poate cu ei”, a spus un medic clujean.

S-a intervenit la Spitalul de Boli Contagioase Cluj, unde un grup format din 60 de persoane internate, cu Covid19, de etnie romă, care se află internați pentru tratament medical, provoacă dezordine și nu respecta regulile de ordine interioară”, a spus o sursă din Jandarmeria Cluj.

Este vorba despre romii din Dej, care au fost internați de joia trecută până acum. 

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a declarat că aceștia sunt nemulțumiți că sunt cazați câte două persoane în cameră, și nu șase.

Ei au vrut să stea toată familia în același salon. Câte șase sau opt persoane, ori asta este interzis de normele medicale aplicate în cazul infecției de coronavirus. Liniștea a fost restabilită iar persoanele care au produs dezordinea vor fi trase la răspundere penală”, a spus prefectul.

3 COMENTARII

  1. Nu stiu de ce i-au mai internat!Stim binece fac,oriunde:devasteaza,fura,fac mizerie,bataie!Nu stiu de ce se cheltuiesc bani cu eivei nu platesc chego medicale.Si daca UE le plange de mila,de tratamento rau din R.,trimiteti-i cad lor sau Indien,cu retragerea pasaportului.

  2. Eu nu înțeleg puturoșii ăștia! Doar să distrugă, de o răutate de nedescris….Pun pariu că nu au plătit un ban in toată viața lor de hoți pentru sistemul sanitar. Oare de unde și când vor plăti amenzile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here