Au fost publicate rezultatele la examenul de bacalaureat din acest an, iar Clujul are anul acesta zece medii de zece. Astfel, cele zece medii de zece au fost obținuți de un absolvent al Liceului Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca, de doi absolvenți de la Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, de doi absolvenți ai Colegiului Național „EMIL RACOVIȚĂ” Cluj-Napoca și tot doi de la Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca. 

Contestațiile pot fi depuse astăzi, 30 iunie, între orele 16:00 – 20:00, dar și miercuri, 1 iulie, între orele 8:00 și 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

La Cluj numărul elevilor care au susținut în acest an examenul de bacalaureat a ajuns la peste 4.500. Astfel, în cele 51 de centre de examen din județul Cluj, s-au înscris 4.578 de candidați, dintre care aproape 4.000, mai exact 3.955 de candidați, vin din promoția curentă, în vreme ce 623 de candidați provin din promoțiile anterioare.

În total în țară numărul mediilor de 10, înainte de contestații, ajunge la 232, în creștere ușoară față de anul trecut și aproape dublu față de numărul mediilor de 10 înregistrate în 2018.

Rezultatele finale de la BAC 2020 vor fi afişate în data de 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here