Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara că dublarea alocaților este momentan imposibilă, deși Parlamentul a votat în anul 2019 proiectul Secretarului General PNL, Robert Sighiartău, proiect care prevedea mărirea alocațiilor începând cu ianuarie 2020. Luna august trebuia să aducă o nouă dublare, dar premierul susține că “suntem într-o criză economică”.

”Victoria pentru copii României”

La sfârșitul anului 2019, Secretarul General PNL Robert Sighiartău anunță “victoria pentru copii României”, victorie susținută prin majorarea alocațiilor cu 50% în fiecare an începand cu anul 2020.

Astfel că alocațile de 84 de lei au crescut la 150 de lei, iar copii cu vârsta de până în 2 ani beneficiază de 300 de lei în loc de 200. Același proiect înaintat de Robert Sigiartău, prevedea că de la începutul lunii august trebuia să existe din nou o dublare a alocaților, însa acest lucru nu mai este o prioritate, susține premierul.

“Banii pe care îi vom primi și anul viitor, nu sunt bani cu care să faci ce vrei. În general, sunt bani pentru dezvoltare, pentru infrastructură, pentru cercetare”, a precizat Orban.

”Majorarea alocaților și a pensilor este imposibilă momentan având în vedere situația economică în care ne aflăm. Aceste majorări, și în principal cea a alocaților, presupun un efort bugetar de 7 miliarde de lei, pe care România nu și-l permite”, mai susține premierul.

Ludovic Orban a mai declarat acum o lună faptul că “este o sumă mare. Sigur, o să încercăm să creştem alocaţia cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică, și mai ales prognozele economice, dar şi aici a fost tot o hotărâre a Parlamentului care a fost superpopulistă. Nu se poate de două ori într-un an să se dubleze alocațiile!”

“Nu sunt prevăzute sumele necesare pentru a susține creșterea. PNL își dorește creșterea, dar o creștere rațională, care să fie sustenabilă”, a încheiat Orban.

Ce spune acum Robert Sighiartău despre majorarea alocațiilor

Robert Shighiartău a declarat pentru Gazeta de Cluj că “majorarea alocațiilor se va face în funcție de parcursul crizei economice, astfel este necesară prioritizarea acestor probleme în funcție de importanța acestora, de exemplu ne dorim în principal ca părinții să își păstreze locurile de muncă, acest lucru este o prioritate. Noi ne dorim de fapt susținerea familiilor ca un tot unitar. Deocamdată, nu putem să susținem o dublare a alocațiilor, ne dorim acest lucru, dar au intervenit numeroase probleme neașteptate precum această pandemie, iar banii au fost relocați pentru a susține mediul medical, repet, acesta fiind o prioritate”.

Lorena Beatrice Pintilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.