Președintele Klaus Iohannis

Tobias Rathjen, suspectul dublului atac armat ce a avut loc în Germania, a fost găsit mort în apartamentul său, alături de mama sa. Acesta s-ar fi sinucis după ce a atacat două locații frecventate de musulmani, omorând 9 persoane și ulterior luându-i viața propriei mame.

La câteva ore după atac, presa a făcut publice multe detalii, numele teroristului, data și locul nașterii, școlile frecventate, preferințele culinare, s-a scris despre înclinațiile de „extremă dreapta și islamofobe”. S-a aflat imediat că germanul nu era bolnav mintal și nici instabil emoțional.

Pentru că atacul nu a fost unul creștinofob, ci unul islamofob, președintele României, Klaus Iohannis, și-a exprimat îngrijorarea după groaznicul atentat și a transmis condoleanțe stăpânei sale Angela Merkel și familiilor victimelor.

„Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente (…) și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris Iohannis pe Twitter.

Citește mai multe pe realitatea.net

Sabina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here