Huawei, ZTE și alte corporații corupte ale statului chinezesc comunist amenință România liberă și democratică. Controlarea spațiului cibernetic de către regimul comunist chinez, rus și de către state cu regim autoritar nu își au locul în statul român, potrivit ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, transmite hotnews.ro.

„Apărarea spațiului cibernetic nu ține doar de apărarea rețelelor – se referă la formarea unor alianțe prin care să ne asigurăm că viețile noastre sunt și mai în siguranță. Am văzut cu ochii noștri cum atacurile cibernetice devastatoare, sponsorizate de diverse state, provoacă daune de miliarde de dolari în Europa, Asia și în cele două Americi. Inamicii noștri mobilizează amenințări din ce în ce mai sofisticate împotriva infrastructurii noastre critice, a economiei noastre și a cetățenilor noștri.

Politica noastră externă pe acest subiect este clară: împreună cu partenerii săi internaționali, Statele Unite vor promova conduita responsabilă a statului în spațiul cibernetic. În situațiile în care statele nu reușesc să se ridice la standardele respective, le vom trage la răspundere! Când facem acest lucru împreună cu Aliați loiali precum România, mesajul nostru devine mai puternic, iar prețul plătit de cei care acționează cu intenții maligne în spațiul cibernetic crește, inclusiv prin faptul că amenințarea punerii lor sub acuzare devine din ce în mai pregnantă”, a spus Ambasadorul SUA, la conferința „Parteneriatul Strategic Româno-American în domeniul securității cibernetice”, organizată de SRI.

Zuckerman a subliniat că pandemia COVID-19 a pus la încercare reziliența rețelelor, în condițiile în care multe activități se fac online. Ambasadorul SUA susține că în acest context regimul comunist chinez ar fi încercat să fure date, potrivit hotnews.ro.

„Din nefericire, organizațiile infracționale s-au folosit de pandemie pentru a lansa noi atacuri cibernetice și escrocherii la adresa instituțiilor guvernamentale, a companiilor și a persoanelor fizice. Cei care acționează în spațiul cibernetic cu intenții maligne, inclusiv regimul comunist chinez, au încercat să fure date legate de drepturi de proprietate intelectuală și de sănătate publică, legate de vaccinuri, tratamente și testări. Nu vom sta cu brațele încrucișate cât timp infractorii din spațiul cibernetic și guvernele ostile încearcă să profite de pe urma acestei crize de sănătate publică”, a acuzat Ambasadorul SUA.

Citește mai multe AICI.

4 COMENTARII

  1. Toate tarile europene inclusiv SUA si Canada sunt amenintate de COMUNISMUL-ISRAELIAN-anti-european ce vrea sa DISTRUGA popoarele europene prin colonizare masiva si amestecare cu MIGRANTI din lumea a-3-a, pana cand Europa SUA si Canada vor avea populatie non-europeana pakistano-africana.

  2. De ce aproape toti ambasadorii SUA sunt ISRAELIENI daca in SUA doar 1% sunt evrei ? Sau SUA e tara evreilor si nu stim noi ??? Oare asta sa fie si motivul pt care SUA este folosita iar si iar de Israel ca maciuca pt distrugerea dusmanilor Israelului in Orientul Mijlociu ?

  3. EVREII ca acesti ambasador vor sa DISTRUGA toate popoarele europene prin COLONIZARE si AMESTECARE masiva cu MIGRANTI din lumea a-3-a, pana la ultimul european

  4. Sa nu uitam ca ISRAELIENII ca acest ambasador (cica) al SUA, au ucis 3 milioane de palestinieni 1948-azi si 20 milioane de est-europeni in URSS condus de ISRAELIENI 1917-1953… sa nu uitam ca ISRAELIENII ca acest ambasador (cica) al SUA EXTERMINA popoarele europene prin colonizare masiva cu pakistanezi arabi africani, pana la ultimul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here