Liviu Man

Am aflat din gura președintelui Iohannis că din cauza lui Putin ne confruntăm cu un val de inflație și scumpiri fără precedent. Tot ficusul de la Cotroceni ne asigură că „nu au apărut fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu și-a făcut treaba” ci totul se întâmplă din cauza dictatorului nebun de la Moscova.  

Dar totuși care este explicația că în Ungaria, țară membră a UE și NATO ca și România, litrul de motorină este 6,50 ron iar la noi în țară prețul unui litru de motorină ajunge la peste 9 lei. Care este oare explicația că România care-și acoperă peste 90% din necesarul de gaz față de 15% Ungaria din resurse proprii prețul unui metru cub gaz este aproape dublu față de cel vândut în Ungaria care este importat din Rusia? 

Oare Putin este de vină sau mizerabilii conducători ai țării noastre  în frunte cu trio-ul Ciucă-Ciolacu-Kelemen. 

În Ungaria avem aceste prețuri la combustibili, energie electrică și gaz metan pentru că Orban Viktor este un patriot, își iubește țara și are grijă ca cetățenii maghiari să nu fie sărăciți de către marea finanță internațională și, în primul rând, de guvernul maghiar. Pentru că se vede cu ochiul liber cel mai mare câștigător din scumpirea prețurilor la carburanți și energie este chiar statul român prin accizele nerușinate pe care le câștigă de pe urma vânzării combustibililor și prin creșterea fără precedent a încasărilor din TVA a Ministerului Finanțelor și impozitarea afacerilor din energie.

Cine mai câștigă nerușinat în aceste vremuri? Băncile care prin creșterea ROBOR le măresc creditele românilor lună după lună. Până și în perioada pandemiei băncile au raportat profituri enorme, acum grație războiului blestemat din Ucraina profiturile băncilor vor decola spre cer. 

Ce face guvernul nostru? Nimic, în afară de plafonarea la un nivel foarte înalt a prețurilor la gaz metan și la energie electrică, absolut nimic ci doar se „îngrașă” la modul nesimțit din taxele și impozitele pe care le plătim. 

Asta e diferența între un guvern condus de Orban Viktor care pune pe primul loc bunăstarea cetățenilor maghiari, a cărui politică este Ungaria mai întâi și conducătorii României, jalnica coaliție PSD-PNL-UDMR garantată de adormitul de la Cotroceni, care au alți stăpâni decât poporul român. Coaliția de guvernare din România are stăpânii în afara țării la Washington și Bruxelles. În fața lor răspund, la ei bat temenele cum o făceau domnitorii fanarioți acum mai bine de două secole la Istanbul. 

În principiu nu s-a schimbat nimic în tot acest timp. Ungaria își apără cu demnitate independența și nu primește lecții de la birocrații europeni de la  Bruxelles, noi nu știm cum să ne îndoim mai tare coloana vertebrală ca să stăm cât mai aplecați în fața stăpânilor din capitala Europei. 

A hotărât UE și NATO că trebuie dat armament Ucrainei, nici nu vândut ci donat, hop lingăul de la Cotroceni este de acord și se pregătește o ordonanță de guvern în acest sens, deși Rusia a declarat foarte clar că orice transport de armament către Ucraina este o țintă militară legitimă. 

Ce a hotărât Ungaria? Nu va livra și nu va permite tranzitarea Ungariei de armament cu destinația Ucrainei. De ce? Pentru că războiul din Ucraina nu este al Ungariei și guvernul maghiar nu vrea să pună în pericol Ungaria și cetățenii maghiari de dragul SUA și al birocraților bruxellezi. Ce face România? Se pregătește, dacă n-a făcut-o deja, să doneze armament Ucrainei că așa vor stăpânii lor. 

Nu vă este rușine bă nenorociților? Puneți în pericol o țară întreagă, pentru ce și pentru cine? Pentru băieții deștepți de la Bruxelles care blochează intrarea României în Schengen de 15 ani și pentru minunații americani care nu au ridicat încă vizele pentru români și ne tratează ca pe africani. Ce gunoaie avem la conducere. Ar trebui să se gândească vremelnicii noștri conducători la ce a spus Simion Bărnuțiu: țineți cu poporul ca să nu rătăciți. Dar ce să ceri mizerabililor? 

Liviu Man

2 COMENTARII

  1. Romania e condusa de agenti ai Israelului, Germaniei si ai SUA in defavoarea poporului roman.
    Poporul roman e total demoralizat prin propaganda anti-romaneasca agresiva difuzata 24/24 la posturile TV si radio cu patroni straini – Pro Tv, Prima, Antena3, Realitatea Tv etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here