Ca răspuns la numărul ridicat cazurilor din ultima săptămână, Guvernul ia în calcul impunerea unor restricții asemănătoare celor din starea de urgență

Pentru a evita un eventual blocaj în sistemul medical, cât și pentru a inversa trendul ascendent de infectări cu coronavirus, guvernul intenționează impunerea unor restricții începând cu următoarele săptămâni. Informațiile provin de la o sursă anonimă oferite pentru Ziarul Adevărul.

La recomandare specialistilor în sănătate, Guvernul ar Putea impune treptat aceste restricții și în zonele în care se vor considera necesare măsurile.

Potrivit surselor, următoarele 5 zile vor decide dacă aceste măsuri vor intra în vigoare sau nu. „E o chestiune de zile, nu de săptămâni sau luni”, au precizat sursele respective.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat într-un interviu anterior că a luat în calcul multiple scenarii pentru evoluția bolii, inclusiv pe cele mai sumbre. „Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână şi jumătate – două săptămâni, şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă. Când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”

Pe cealaltă parte, Prim-ministrul Ludovic Orban a precizat că nu mai dorește impunerea niciunei restriții care să afecteze economia. Acesta se teme că astfel de restricții ar putea pune în pericol planul de relansare economică a României și adâncirea acesteia în criză. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here