Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o întrevedere cu cancelarul austriac Sebastian Kurz, la Palatul Cotroceni. Vizita lui Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, țară care deține Președinția Consiliului UE, vine în contextul preluării mandatului de către România.

„Este un moment simbolic pentru România şi ne bucurăm de faptul că preluăm această preşedinţie de la un partener atât de serios şi bun cum este Austria”, a spus Iohannis, în prezența lui Sebastian Kurz.

El a subliniat coordonarea instituţională foarte bună şi sprijinul oferit de Austria pentru realizarea unei tranziţii eficiente la preşedinţia Consiliului UE.

De asemenea, Iohannis a salutat rezultatele obţinute de Austria în timpul mandatului la preşedinţia Consiliului UE.

„L-am asigurat pe domnul cancelar de toată deschiderea şi angajamentul României de a continua aceste eforturi la nivel european”, a mai spus Iohannis.

La rândul său, Sebastian Kurz a mulțumit pentru colaborarea instituțională.

„Doresc să mulțumesc pentru buna colaborare. Avem o strânsă legătură între cele două state ale noastre. Avem o bună colaborare și la nivel european și ne bucură că predăm președinția către România. Am încercat să ne aducem contribuția la nivelul UE. Am putut să finalizăm 40 de înțelegeri”, a spus Sebastian Kurz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here