măști de protecție

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, susține că până la ridicarea stării de urgență, în România vor fi produse cel puțin un milion de măști zilnic, „de calitate superioară celor existente acum pe piaţă”.

„Până în data de 15 mai, la finalizarea stării de urgenţă, vom produce minimum un milion de măşti zilnic în România, prin cele două companii, Taparo şi Romarm. Practic, eu cred că producţia din România va fi majoritară, comparativ cu cantitatea de măşti din import”, a declarat Virgil Popescu pentru Libertatea.

Întrebat cât va costa o mască de protecţie fabricată în România, ministrul economiei a răspuns că aproximativ 2 lei, la care se adaugă TVA.

„Din toate datele pe care le am eu, în jur de 2 lei va fi masca. 2 lei fără TVA. Noi am împuternicit o companie să facă achiziţie de la producătorii români pentru a putea să îi ajutăm şi să aibă finanţarea producţiei. Acea companie va plăti pe loc aceste măşti producătorilor români, va avea un adaos de 4-5 la sută”, a explicat Virgil Popescu.

Măştile produse în România vor avea o calitate mai bună decât a celor importate

„Calitatea va fi mai bună decât a măştilor care se importă în acest moment. Să nu uităm că materialul pentru straturile 1 şi 2 se produce în România, doar materialul pentru stratul filtrant se importă în continuare”, a precizat Virgil Popescu pentru Libertatea.

Pentru ca România să nu mai depindă de importurile din China sau din alte țări, ministrul Economiei anunță că la finalul lunii mai va pune în funcțiune o linie de producție a materialului filtrant la Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here