Potrivit declarațiilor făcute de directorul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, România va testa un vaccin împotriva coronavirusului.

”În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.

E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide.

Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie.” a declarat Cercel pentru Antena3.

Cu aceeași ocazie, medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat că limitarea mersului pe stradă în contextul pandemiei de coronavirus este iminentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here