1 din 2 români este nemulțumit sau foarte nemulțumit de prestația președintele Iohannis. Cel puțin așa arată cel mai recent sondaj de opinie dat publicității de CURS și publicat de stiripesurse.ro.

Cercetarea aduce precizări și asupra gradului de mulțumire vis-a-vis de premierul Viorica Dăncilă. Aproximat 23% se declară mulțumiți și foarte nemulțumiți de prestația premierului Viorica Dăncilă, în timo ce 74% se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea ei.

content-image
content-image

In privința preferințelor românilor pentru candidatul la prezidențiale, președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL, ar fi votat în primul tur de 39% din totalul celor care au mers la vot și au indicat o opțiune

content-image

El este urmat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18% (posibil candidat comun al ALDE și Pro România dacă negocierile privind alianța electorală se vor și confirma). Tăriceanu e urmat îndeaproape de Dan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice ”Alianța 2020 USR+PLUS” cu 17% și de premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.

Preferințele în privința partidelor

Topul este dominat de liberali cu 31 la sută, secondați de social-democrați  cu 24% și Alianța 2020 USR+PLUS cu 20%.

ALDE cu cei 8% din votanți ar ocupa locul 4, iar posibilii viitori parteneri de alianță electorală, Pro România, locul 5, cu 7%. PMP și UDMR încheie plutonul cu 5 și respectiv 4 la sută.

content-image

Cercetarea este efectuată în perioada 19 iulie – 5 august pe 1600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%.

Sursa: cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here