De astăzi s-a dat drumul circulației pe strada Calea Moților. au fost amenajate patru benzi și două sensuri de mers.

Pe strada Mărginașă – în zona intersecției cu Calea Mănăștur – Calea Moților sunt 3 benzi de circulație. De asemenea, în această intersecție se amenajează o nouă piațetă, loc de relaxare pentru clujeni, unde se amplaseaza mobilier urban modern, spații verzi și se plantează arbori. Stațiile pentru transportul în comun se modernizează, iar stația Agronomia va fi relocată.

Toate intersecțiile și trecerile de pietoni de pe străzile incluse în proiect vor fi semaforizate printr-un sistem inteligent de management trafic, adaptiv și prevăzut cu sisteme de prioritizarea a mijloacelor de transport public față de celelalte autovehicule participante la trafic.

Pentru „conectarea verde” a zonei centrale cu celelalte cartiere, pe fiecare stradă inclusă în proiect se amenajează piste de biciclete (pe ambele sensuri de mers). Totodată, prin acest proiect se construiește un nou pod – cu 2 benzi de circulație pentru autovehicule, piste de biciclete și acces pietonal – peste Canalul Morii, cu o lungime de 13,20 m.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție este de 34.985.496,15 lei (7 mil. euro) TVA inclus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here