S-a deschis un dosar penal în cazul azilului de bătrâni din comuna Țaga, județul Cluj, unde foarte mulți bătrâni și angajați au fost depistați cu Covid-19.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a anunțat că a fost înregistrat dosar penal, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor în cazul centrului de vârstnici de la Țaga.

”În fapt, s-a reținut că patruzeci și cinci de persoane (patruzeci de rezidenți și cinci angajați) de la un centru rezidențial de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice din comuna Țaga au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, în data de 10.05.2020.

Toate persoanele infectate au fost internate pentru acordarea îngrijirilor medicale la spitale din municipiul Cluj-Napoca, iar în cauză se efectuează cercetări pentru a se identifica cauza răspândirii bolii infectocontagioase.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”, anunță prim-procurorul Alexandru Oancea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.

La Centrul pentru persoane vârstnice din comuna Ţaga au fost depistaţi pozitiv 40 de locatari ai centrului, dintr-un total de 56, dar și 5 angajați. Toate persoanele depistate pozitiv au fost internate la Cluj-Napoca.

”La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Ţaga, ca urmare a testării personalului la ieşirea din tura de 14 zile, au fost depistaţi 5 dintre angajaţi pozitivi COVID-19, asimptomatici, în condiţiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistaţi 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceştia vor fi transportaţi la spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la Medicală 1 şi la Spitalul de Boli Infecţioase”, a declarat, duminică seara, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, potrivit zcj.ro

1 COMENTARIU

  1. Si aici in USA majoritatea celor depistati pozitiv erau in Nursing Homes;cum ajung infectati :pers.medical mai ales,nu cred ca cineva din sat.Si da,mortalitate mare,pt ca sunt batrani,bolnavi,mor de inima,cancer,batranete si toate sunt puse pe seama covid!Povesti.Si in R raspunsul autoritatilor si cu asta am gasit vinovatul si ne-am spalat pe maini:intocmim dosar penal.Aici in USA in ora sul nostro singurul loc depistat cu covid si morti e tot un Nursing Home,se stie clar ca au fost infectati de cadre medicale si studenti din domeniul medical-ei sunt asimptomatici in vreme ce batranii care erau peste 80 de ani au murit de moarte buna-covid,desi nimeni nu crede varianta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here