Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Ordinul Arhitecților din România au lansat Concursul de Soluții „Amenajarea Parcului Bună Ziua” pentru atribuirea contractului de proiectare.

„Acest proiect face parte din strategia municipiului privind Clujul Verde, care nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care ne-am încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi.

Cluj-Napoca a fost selectat recent ca parte a Misiunii europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, alături de mari capitale și orașe europene. Obiectivul municipalității este ca până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori și să creeze sau să extindă peste 190 ha de spații verzi.

Viitorul parc din cartierul Bună Ziua reprezintă piesa lipsă din rețeaua verde a orașului. Astfel, în urma acestui proiect se dorește amenajarea unui nou spațiu verde pe o suprafață de aproximativ 10 ha, de-a lungul pârâului Becaș. În ceea ce privește funcționalitățile parcului, acestea se vor concretiza în crearea de noi locuri de relaxare și joacă pentru copii, alei velo-pietonale, spațiu polivalent pentru manifestări și activități culturale și civice, astfel încât să îndeplinească cerințele cetățenilor care locuiesc în cartierul Bună Ziua și nu numai.”, a declarat Emil Boc.

PREMIILE ACORDATE

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 2.375.000 RON, fără TVA

Premiul II: 75.000 RON

Premiul III: 50.000 RON

Calendarul concursului
Lansarea oficială a concursului – data lansării oficiale în SEAP – 17 iunie

Data limită Predare proiecte – 22 august

Jurizare proiecte – 26 – 28 august

Anunț oficial câștigător (conferință de presă cu juriul) – 29 august

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a concursului: https://oar.archi/…/oar/2022-parcul-buna-ziua-cluj-napoca/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here