Primarii care fac parte din Alianța Vestului

Emil Boc se declară scandalizat de declarațiile făcute de fostul edil al Timișoarei, Nicolae Robu, care vrea eliminarea ”toxicilor” de la USR.

Robu a cerut „debarasarea de aliatul toxic USR”, întrucât „curentul neomarxist este străin de interesele României”, iar „exponenţii lui, ajunşi în diverse funcţii printr-o manipulare fără precedent a oamenilor de bună credinţă, (…) sunt de o incompetenţă şi rea credinţă catastrofale”. De cealaltă parte, Emil Boc, primarul Clujului, nu este de acord cu asemenea declarații și recunoaște că zonele locale de conflict sunt multiple; Boc cere ca aceste conflicte să fie „aduse sub control”.

„Nu sunt de acord cu domnia sa. Cred că această alianță PNL-USR-PLUS trebuie să aibă viitor. Nu văd o altă alianță care poate moderniza România mai bine decât această alianță. Sper să găsim resursele politice care să aibă viitor și după 2024, având însă grijă de intervalul acesta de timp pe care îl avem până în 2024. Drumul viitorului îl construim acum.

E o competiție pe dreapta și ea trebuie să fie bazată doar pe fairplay, pe lucruri pozitive pe care să le facem pentru români. Nu pe jocuri de culise și încercări de a ne decredibiliza reciproc. Acest lucru sper să lipsească cu desăvârșire, iar zonele de conflicte locale, care nu sunt puține, încet dar sigur trebuie aduse sub control.

Personal consider că nu sunt ușoare aceste procese interne sau teritoriale de omogenizare între PNL și USR-PLUS. Și noi la Cluj suntem putere și opoziție. Am avut cea mai dură competiție cu USR-ul. Asta nu înseamnă că eu nu respect USR-ul ca împreună să modernizăm România și să găsim puncte comune”, a spus fostul premier al României, Emil Boc, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here