Procedura internă, stabilită în 13 iulie în cadrul ședinței Consiliului Național PLUS, de desemnare a candidatului atât la președinție, cât și la Primăria Capitalei a fost încălcată. Dacian Cioloșși Dan Barna sunt acuzați că au luat decizia, previzibilă de altfel, de a-și împărți pozițiile, de candidat la președinție și premier, într-un cerc foarte restrâns și înainte de a fi fi nalizată procedura internă la PLUS.

Potrivit deciziilor luate de Consiliul Național, procedura de desemnare a candidatului se finaliza în 27 iulie și fiecare membru avea posibilitatea să se înscrie în competiție.

Au furat startul și au viciat procedura

Anunțul că Barna va fi candidat pentru Cotroceni și Cioloș premier a fost făcut oficial ieri, însă decizia se știe de vineri.

Asta a declanșat un adevărat taifun în formațiunea lui Cioloș. Potrivit unor surse politice liderului european i se reproșează că mimează democrația, că doar teoretic încurajează dreptul la liberă exprimare și că se comportă exact ca în 2016 cu liberalii: este țâfnos, arogant și face ce îl taie capul. „Ce să spunem, s-a văzut cu sacii în căruță. El și acoliții lui, gen Tudorache, dar și alții. Ne-am luptat și am risipit timp și bani ca Cioloș să ajungă lider european, adică să aibă serviciu, că nu lucra nicăieri. Acum, nici nu ne întreabă ce vrem. Mai mult, încalcă deciziile partidului cu nonșalanță. Exact așa cum anticipam unii: pentru noi, Cioloș este Dragnea doi”, a declarat pentru EVZ.ro o sursă din partid.

Declarațiile lui sunt întărite de documentele de partid pe care liderul le-a ignorat la nici o săptămână după luarea deciziilor privind candidatura.

Deciziile ignorate

Iată ce a stabilit Consiliul Național în 13 iulie: În procesul intern de desemnare a candidatului din partea PLUS pentru demnitatea de Președinte al României, se vor putea înscrie toți membrii PLUS de la data de 1 iulie 2019, urmând ca aceste candidaturi să fie depuse în intervalul 15 iulie 2019, ora 00.00 – 20 iulie 2019, ora 23.59. Aceste candidaturi trebuie să conțină o fotografie, un document de tip curriculum vitae și un text de maximum 3.000 de caractere în cadrul căruia candidatul va trebui să își susțină candidatura.

Urma ca în perioada 21 iulie 2019, ora 00.00 – 22 iulie 2019, ora 0.00, Comisia Națională pentru Integritate și Arbitraj să stabilească, prin hotărâre îndeplinirea condițiilor de eligibilitate de către membrii care își depun candidatura.

În intervalul 22 iulie 2019, ora 9.00 – 27 iulie 2019, ora 12.00, candidaturile validate de către Comisia Națională de Integritate și Arbitraj vor fi transmise membrilor, fiindu-le pus la dispoziție un mecanism de vot online.

În intervalul 22 iulie 2019, ora 9.00 – 27 iulie 2019, ora 12.00, toți membrii PLUS cu drept de vot vor putea exprima un singur vot, pentru unul dintre candidați.

Candidatul care obține 50%+1 din voturile exprimate va fi considerat câștigător al cursei interne din cadrul PLUS pentru demnitatea de președinte al României.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here