Cel puţin 82 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva sute au fost rănite în urma seismului cu magnitudinea de 7 grade produs duminică în insula indoneziană Lombok. În urmă cu numai o săptămână, tot în această insulă, s-a produs un alt cutremur ce a provocat 17 victime.

Conform unui ofical guvernamental, bilanţul puternicului seism produs duminică pe insula Lombok din Indonezia a crescut la 142 de morţi. Cifra nu a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale indoneziene de gestionare a dezastrelor naturale care plasează în continuare numărul oficial al victimelor la 91.

Rosiady Sayuti, reprezentant al autorităţilor provinciei Nusa Tenggara de Vest, a declarat pentru postul de televiziune Metro TV că 142 de persoane au murit ca urmare a seismului cu magnitudinea de 6,9 înregistrat cu o zi în urmă.

Potrivit unui nou bilanț provizoriu publicat luni de către reprezentanții Agenției naționale indoneziene de gestionare a dezastrelor naturale, cel puțin 91 de oameni au murit, iar alte 200 au fost rănite, infomează DPA.

Seismul, care a provocat pagube serioase și a avariat mai multe clădiri, conform unui purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene de gestionare a dezastrelor, a fost resimţit şi în insula vecină Bali.

Un bilanţ anterior al cutremurului de duminică releva un număr de 37 de morţi şi zeci de răniţi, transmite AFP, care citează un nou bilanţ al autorităţilor, informează Agerpres. Seismul, care a avut epicentrul la o adâncime de numai 10 kilometri, a fost urmat de circa 20 de replici, dintre care una cu magnitudinea de 5,4. Autorităţile au lansat imediat după mişcarea telurică o alertă de tsunami care a fost ulterior anulată. În anul 2004, un tsunami cauzat de un cutremur cu magnitudinea de 9,3 grade în largul insulei Sumatra (vestul Indoneziei) a provocat 220.000 de morţi în ţările riverane la Oceanul Indian, dintre care 168.000 în Indonezia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here