Șeful Poliției Române a transmis că merge la sediul Poliției din Arad ca să vadă care este stadiul anchetei în crima care a a îngrozit întreaga țară. Acolo se află deja adjunctul său, dar prea multe rezultate nu au apărut.

Toți apropiații au fost chestionați pentru a se stabili care putea fi motivul asasinării lui Ioan Crişan. Ar exista câțiva suspecți, însă Poliția Română este încă departe de adevăr. Omul de afaceri arădean a murit în 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat.

Între timp, necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi a indicat că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer. Tudorel Butoi (foto), psiholog criminalist, a explicat  că asasinatul de la Arad ar putea să rămână fără vinovat.

„Într-o speță ca aceasta am putea avea răspunsul repede, am putea afla criminalul de la oră la oră sau acesta poate să nu cadă niciodată. Adică această crimă de la Arad să rămână pe veci cu autor necunoscut. Este foarte posibilă și situația în care autorul să nu fie găsit vreodată”, a zis Butoi

Sinuciderile din zona crimei ar putea să ofere răspunsul mult căutat de criminaliști. „Este o situație complexă, nu este una deloc simplă, discutăm despre indivizi întovărășiți, indivizi dificil de prins, dar nu este imposibil.

Vă spun un detaliu la care Poliția Română și opinia publică trebuie să fie atente în următoarea perioadă. Sinucigașii care apar în zona crimei, adică cel care va tace definitiv. Trebuie să urmărim sinuciderea aia care apare într-un hotel, poate cel care s-a împiedicat și a căzut de la balcon, aici ar putea sta răspunsul crimei de la Arad”, a mai zis expertul contactat de site-ul nostru.

De ce a fost ucis Ioan Crișan, omul de afaceri din Arad

Tudorel Butoi spune că, în general, criminalul rămâne în zonă pentru o perioadă îndelungată. Românii sunt cei care fug, dar dacă discutăm despre un asasin de meserie acesta ar putea fi destul de aproape de oamenii legii.

„În general, tăntălăii din România fug mâncând pământul, dar să știți că e grea de tot soarta aceasta de gonaci. Pentru că, la un moment dat, se termină lovelele, se termină prietenii. Tu ai nevoie non-stop de bani ca să te adăpostești, să plătești, vei fi mereu un os în gât, nimeni pe pământul acesta nu o să fie dispus la infinit să îți ofere lucrurile acestea.

Cei de afară sunt însă mai buni. Cu toate acestea, eu cred în Poliția Română, deseori pusă la zid, dar să știți că Poliția Română are oamenii ei, specialiștii eI, are legăturile ei. Se cunosc cu specialiștii europeni, participă la întâlniri, informatorii lor ne ajută pe noi și invers. Este o soartă tristă asta de fugar.

Din experiența mea, vă spun că cei experimentați rămân pe loc și nu fug pentru că vor să controleze totul, să fie atenți la fiecare detaliu care apare. Aceștia o taie doar atunci când simt răsuflarea în ceafă. O astfel de crimă are loc din deranj, atunci când ajungi să deranjezi, pentru bani pentru stăpânirea pieței, acesta este adevărul. Sunt gata să ajungă la acest nivel, se fac unii pe alții pentru cauze mici, dar gândiți-vă când la mijloc apar bani mulți, proprietăți, când miza crește”, a explicat Tudorel Butoi.

Fără liniște pentru interlopii din zonă

Psiholog criminalist și prim expert în detecția comportamentelor simulate, tehnica poligraf, Tudorel Butoi ar vrea ca Poliția Română să aplice tactici mai dure în privința interlopilor din zona asasinatului.

Sursa: Exclusiv. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre cercul suspecților în asasinatul de la Arad.

Citește și: O pista de ancheta la Arad: apropiatii generalului Coldea

1 COMENTARIU

  1. Interesant profilul psihologic al victimei Ioan Crisan.Fara dar si poate acesta prezinta trasaturile caracteristice ale infractorului de tip guler alb.Pornind de la premisa ca dansul era informator cu penetrabilitate in zona traficului de tigari si droguri,avem si un posibil mediu infractional conturat unde activa .Faptul ca masina aruncata in aer era inmatriculata pe o persoana handicapata din anturajul sau pentru a nu plati taxe,denota o trasatura esentiala a personalitatii victimei,un tipar comportamental de eludare a legii.Legaturile fiicei victimei cu padrino Falca acrediteaza ipoteza unor increngaturi politico mafiote,posibil cote parti din traficul aratat mai sus catre partide politice si implicit spre coruperea institutiilor gen finante,politie,vama.Excelenta observatia domnului profesor Tudorel Butoi privind sinuciderile din zona crimei,a se vedea cazul Condrea Hexifarma,Adamescu,avocatul sau s-a sinucis,Codrut Marta si mafia politica de la vami.Tot sistemul este putrefact,cu toate ca exista poilitisti si ofiteri de informatii onesti insa acestia nu au puterea de decizie.Cred ca in prezent sistemul corupt romanesc cauta un tap ispasitor in timp ce protejeaza retelele aducatoare de bani din traficul ilicit de tot felul.Traficul de persoane si retelele de trafic de persoane din Oltenia au fost de asemenea protejate de stat din aceleasi motive.A se vedea cazul Luizei Melencu si Alexandrei Macesanu.Resurse publice importante sunt irosite acum de cei care mimeaza aflarea adevarului in cauza.Este posibil sa nu fie prins,prinsi autorii pentru ca asta ar conduce la adevaratii protectori ai sistemului de trafic ,politicienii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here